Spor metabolizam, problem s probavom hrane i neredovit odlazak na toalet je nešto što muči mnoge. Trik koji može pomoći je vrlo jednostavan, pristupačan i ukusan. 

Nutricionist kaže kako bi umjesto večere svaku večer trebalo pojesti malo lana, koji se prethodno namoči u malo vode. Postupak nije nimalo kompliciran niti zahtjevan.

Lan.jpg
Shutterstock 

U malo vode treba staviti žličicu lana (cijelo zrno). Navečer pojesti lan i popiti vodu u kojoj je bio. Svako zrno lana treba pregristi i prožvakati prije nego se proguta. Promjene u probavi su vidljive već nakon treće večeri konzumacije. 

'Ujutro bih bez problema otišla na toalet, osjećala sam se fenomenalno', komentirala je gospođa koja je probala savjet nutricionista, piše Stil

Što sve sadrže sjemenke lana?

Vlakna, omega 3 masne kiseline, vitamin E, vitamin D, magnezij, selen i cink su značajne komponente lana. Vlakna u sastavu lana su blagotvorna za probavu, zdravlje crijeva, održavanje idealne tjelesne težine i regulaciju kolesterola. Omega 3 masne kiseline bitne su jer sprječavaju bolesti srca.

Redovno konzumiranje lana pogodno je i kod onih koji se bave sportskim aktivnostima jer se time smanjuju upale mišića.