Prof. dr. Momčilo Matić upozorio je da upozorio je da svatko tko duže vrijeme jede masnu hranu treba očistiti i detoksicirati jetru. Kako on ističe, nakon obilnih obroka treba ograničiti unos hrane i ne pretjerivati ​​dulje vrijeme.

'Ako se opustimo dva-tri dana, ništa nam se neće dogoditi, no oni koji dugo jedu lošu hranu trebali bi očistiti i detoksicirati jetru', rekao je, prenosi Stil.

Čaj
Shutterstock 

Kako kaže, za to je najbolji čaj od maslačka, dodajući da je u njega dobro dodati propolis, polen, đumbir u prahu, cimet i limun.

'Pijte ga ujutro prije doručka na prazan želudac, ali prije toga popijte još jednu čašu tople vode. Izvrstan je za detoksikaciju', dodaje Matić.

Ta voda može biti bilo koja, čak i ona iz slavine, samo da se ugrije. Prije svega, potrebno je popiti dvije čaše tople vode kako bismo očistili organizam, tvrdi Matić.

Čaj
Instagram 

Istaknuo je da i soda bikarbona daje baznu reakciju, ali da je to problem kod ljudi koji imaju visok krvni tlak.

Za detoksikaciju je najvažniji unos tekućine i vode, što će našem tijelu dati najbolji rezultat. Za one koji žele smršaviti, umjesto tople vode, doktori preporučuju hladnu vodu, jer se ona duže zadržava u tijelu i pojačava osjećaj sitosti.