Kad imate dugogodišnji san, sve što radite nekako se okreće u smjeru njegova ostvarenja - smatra dr. Mirjana Semenić Rutko, direktorica i vlasnica Vu Life centra, ženske oaze intimnog zdravlja i ljepote u Vukovaru, koji je osnovala kako bi ženama ponudila kompletne ginekološke usluge, ali i pomogla im da ojačaju samopouzdanje i poboljšaju kvalitetu života. Porođaj ostavlja posljedice na izgled žene i funkciju intimnog zdravlja, od smetnji s kontrolom mokrenja do problema u intimnim odnosima.
Kako u Vu Lifeu imaju cjelovit pristup zdravlju i nije im cilj usmjeriti se na jedan dio tijela, ponudu su proširili na medicinsku estetiku cijelog tijela neinvazivnim i bezbolnim metodama. Osim liječenja bolesti, životu treba vratiti i kvalitetu te njegovati tijelo iznutra i izvana, stoga u Vu Lifeu vode računa i o kvalitetnoj prehrani, dodacima prehrani te, dakako, ljepoti.
“Rezultat takvog pristupa su zadovoljne pacijentice. Odlučili smo surađivati samo s najboljima pa su nam partneri: BTL Medical Technology (medicinski uređaji Exilis Elite, Protege intima, Emsella, Exion i limfna drenaža), Reviderm (dermatološka kozmetika) i Zinzino (vrhunski dodaci prehrani).
Stalno usavršavanje i uvođenje naprednih tehnologija put je u budućnost. Više nema nerješivog ako slušamo pacijente i pratimo napredak u medicini”, ističe dr. Mirjana Semenić Rutko.

dr. Mirjana Semenić Rutko
Vu Life Centar Dr. Mirjana Semenić Rutko, direktorica i vlasnica Vu Life centra

Stručnjaci za inkontinenciju
U gotovo 30 godina rada u ginekologiji i nakon sudjelovanja u ispitivanjima, dr. Mirjana Semenić Rutko dobila je porazne rezultate. Gotovo svaka druga žena ima neki problem s mokrenjem, a svaka treća ne može kontrolirati mokrenje u većoj ili manjoj mjeri.
“U dosadašnjem pristupu nismo imali velikih mogućnosti: operativni zahvat koji je često bio samo djelomično rješenje, lijekove koji se moraju uzimati doživotno te, naposljetku, uloške ili pelene. Korištenjem medicinskog uređaja Protega intima BTL za korekciju vanjskog spolovila i rodnice dobili smo znatno poboljšanje u rješavanju problema inkontinencije. Naime, Emsella BTL je HIFEM terapija visoko frekventnim elektromagnetnim valovima koji su fokusirani na mišiće dna male zdjelice. Tako se u šest do osam terapija postigne korekcija inkontinencije i potpuno rješenje problema kod mlađih žena. Kod starijih osoba, pak, kod kojih problem dugo postoji, potrebno je održavati postignuto i ponavljati terapiju. Kombinacijom Protege intima i Emselle postigli smo vrhunske rezultate: obnavljanje tkiva, poboljšanu prokrvljenost, vraćanje osjeta i zadovoljstva u intiman život, veće samopouzdanje... A sve bezbolno i bez vremena potrebnog za oporavak”, rekla je vlasnica Vu Life centra, koja je osmišljavajući ginekološku ordinaciju koja će biti drugačija, odlučila dodatno usavršiti usluge u medicinskoj estetici.

Biljana Skoko, voditeljica Vu Life centra za estetiku
Vu Life Centar Biljana Skoko, voditeljica Vu Life centra za estetiku

Centar medicinske estetike
“Naše najjače strane su individualan pristup i širok spektar usluga za lice i tijelo koje nudimo. Klijentice se u našem centru osjećaju kao kod kuće i rado se vraćaju ne samo zbog rezultata koje dobiju, nego i zbog ugodne i opuštajuće atmosfere”, kaže Biljane Skoko, voditeljica Vu Life centra za estetiku.
Dodaje da je analiza kože ključna za definiranje njezinih specifičnih potreba, i to od postotka hidratacije i elasticiteta, dubine i veličine pora, dubina bora, razvoj melanocita u potkožju, osjetljivost kože, krvnih kapilara do analize oštećenja kožne barijere. Na osnovi analize određuje se i točan tip kože jer mnogi ne znaju svoj tip kože, a dobivenim rezultatima prilagođavaju se tretmani za dobivanje optimalnih i vidljivih rezultata.
“Naša ekspertiza temelji se na sinergiji vrhunskih medicinskih uređaja i dermatološke kozmetike, a zbog njihove odlične sinergije dolazimo do vidljivih i željenih rezultata u tretmanima lica ili tijela”, kaže Biljana Skoko, koja iz ponude posebno izdvaja tretman Exion, koji je dostupan odnedavno i spoj je radiofrekvencije, ultrazvuka i microneedlinga, te Exilis koji rade već punih devet godina i klijentice ga obožavaju. Exilis je vrlo učinkovit u obnovi kože lica, zatezanju kože i smanjenju obujma. Potpuno je neinvazivan, bezbolan, može se izvoditi tijekom cijele godine i nije potrebno izdvojiti vrijeme za oporavak pa se nakon tretmana slobodno možete posvetiti svakodnevnim obavezama.
“Kao jedini edukacijski centar Exilis u Hrvatskoj i jedini specijalistički Reviderm centar u našoj županiji, ponosno ističemo našu stručnost i predanost u pružanju najbolje moguće skrbi klijentima. Uskoro ćemo pokrenuti i radionice posvećene zdravlju i njezi kože kako bismo dodatno podignuli svijest o važnosti njege kože”, kaže Biljana Skoko.

Monika Šrajbek, voditeljica turističke agencije Vu Life Journey
Vu Life Centar Monika Šrajbek, voditeljica turističke agencije Vu Life Journey

Ženski zdravstveni turizam
San dr. Mirjane Semenić Rutko bio je razviti centar zdravstvenog turizma koji će, uz vrhunsku uslugu, klijentima omogućiti i turistički doživljaj destinacije. Tako je nastala i turistička agencija Vu Life Journey, u kojoj organiziraju vikend-pakete i obilazak Vukovara, Vinkovaca, Iloka, Osijeka i Nijemaca, uz neodoljivu kombinaciju opuštanja u privatnim beauty tretmanima. Dok rješavaju zdravstveni problem, primjerice šest do osam tretmana potrebno je za inkontinenciju, pacijenti imaju priliku istražiti istočnu Slavoniju.
“Kako bi boravak u Slavoniji između tretmana bio zanimljiv i poseban, preporučujemo usluge naše turističke agencije Vu Life Journey”, savjetuje voditeljica turističke agencije Monika Šrajbek.
A snovi se i dalje sanjaju pa se priželjkuje da Vu Life centar postane zdravstveno, estetsko i iskustveno ultimativna destinacija prepoznata po kvaliteti usluga i mnogo šire od granica Hrvatske.


*Sadržaj nastao u suradnji s Vu Life centrom