Većina ljudi prvo izbacuje ugljikohidrate kad započne dijetu, a osobito su na lošem glasu slatkiši pa svi kreću od njih. Ovo je jedna od najčešćih pogrešaka tijekom procesa mršavljenja, jer potpuno odricanje od omiljenih slatkiša može stvoriti još jaču želju za šećerom.

Ako ste nakon blagdana odlučili skinuti koji kilogram viška, tu su slastice koje će biti na vašoj strani. Trik je u tome da koristite zdravu hranu koja pruža obilje hranjivih tvari, a da pritom i dalje uživamo u okusu.

Dijetetičarka Destiny Moody otkrila je što možete jesti kad vas uhvati želja za slatkim bez straha od nakupljanja kilograma.

1. Sladoled od banane

Smrznute banane možete pomiješati s kremastom smjesom poput sladoleda za zadovoljavajuću poslasticu.

Sladoled od banane
Shutterstock 

'Kad žudite za sladoledom, ali pokušavate smršavjeti, to vas stavlja u tešku situaciju. Srećom, postoji rješenje. Stavite smrznute banane u blender s malo bademovog mlijeka i malo proteina u prahu i imate sjajan desert', otkrila je ova dijetetičarka za portal Eat this not that.

2. Jagode s tamnom čokoladom

Slatki desert zadovoljavajućeg okusa možete pojesti bez grižnje savjesti. Tamna čokolada ima antioksidanse, ali važno je odabrati onu s visokim udjelom kakaa. Tako ćete maksimalno iskoristiti njezinu prednost.

Jagode sa čokoladom.jpg
Shutterstock 

'Kao i sve ostalo bobičasto voće, jagode su pune antioksidansa koji se mogu boriti protiv upala povezanih s debljanjem i imaju malo kalorija', kaže dijetetičarka.

3. Jabuke i bademi

Savršena kombinacija zdravih masnoća, ugljikohidrata i vlakana za desert koji će zadovoljiti sve sladokusce.

Jabuke i bademi
Shutterstock 

'Za razliku od drugih dodataka poput karamele i šlaga, maslac od badema ne sadrži šećer i zasićene masti. Umjesto toga, pun je nezasićenih masti koje su zdrave za srce', objašnjava dijetetičarka.