Doručak s kojim započinjete dan igra ključnu ulogu u kontroli razine šećera u krvi, posebno za osobe s dijabetesom. Ovo je pet namirnica koje su zdrave, a pridonose i održavanju normalne razine šećera u krvi.
Orašasti plodovi - hrskava poslastica za dijabetes
Orašasti plodovi, bogati vlaknima i siromašni probavljivim ugljikohidratima, postaju savršen dodatak doručku. Bademi, indijski oraščići, lješnjaci i orasi, ako se konzumiraju umjereno, ukusan su međuobrok i pomažu u kontroli težine.
Zobena kaša - daje korisna vlakna
Zobene pahuljice su bogate beta-glukanskim vlaknima. Snižavajući razinu šećera u krvi i osiguravajući sitost, zobene pahuljice postaju osnova za kreativnost jer svaki dan možete koristiti različite dodatke poput cimeta, bobičastog voća, orašastih plodova. sjemenke ili grčki jogurt.
Grčki jogurt - početak dana pun proteina
Grčki jogurt s niskim udjelom ugljikohidrata i visokim udjelom proteina mnogima je omiljeni izbor za zdrav doručak. Možete ga jesti s bobičastim voćem za hranjivu i ukusnu kombinaciju i tako pozitivno utjecati na zdravlje srca, mozga i imuniteta.
Jabučni ocat - pikantni sastojak za zdravlje
Ovaj zdravi dodatak poboljšava osjetljivost na inzulin i snižava razinu šećera u krvi. Međutim, umjerenost je ključna za sprječavanje potencijalnog oštećenja zuba i jednjaka. Mnogi ljudi vole konzumirati jabučni ocat prije doručka, u čaši tople vode s malo meda.
Jaja – puna proteina i pogodna za ugljikohidrate
Jaja, niskokalorični izvor proteina s manje od 1 grama ugljikohidrata po jajetu, zaslužuju počasno mjesto na popisu doručka. Osobe s dijabetesom mogu pojesti do sedam jaja tjedno, što ih vrlo dobro integrira u zdrav način života, piše Kurir.