Doručak s kojim započinjete dan igra ključnu ulogu u kontroli razine šećera u krvi, posebno za osobe s dijabetesom. Ovo je pet namirnica koje su zdrave, a pridonose i održavanju normalne razine šećera u krvi.

Orašasti plodovi - hrskava poslastica za dijabetes

Orašasti plodovi
Shutterstock 

Orašasti plodovi, bogati vlaknima i siromašni probavljivim ugljikohidratima, postaju savršen dodatak doručku. Bademi, indijski oraščići, lješnjaci i orasi, ako se konzumiraju umjereno, ukusan su međuobrok i pomažu u kontroli težine.

Zobena kaša - daje korisna vlakna

Zobena kaša daje korisna vlakna
Shutterstock 

Zobene pahuljice su bogate beta-glukanskim vlaknima. Snižavajući razinu šećera u krvi i osiguravajući sitost, zobene pahuljice postaju osnova za kreativnost jer svaki dan možete koristiti različite dodatke poput cimeta, bobičastog voća, orašastih plodova. sjemenke ili grčki jogurt.

Grčki jogurt - početak dana pun proteina

Grčki jogurt ima puno proteina
Shutterstock 

Grčki jogurt s niskim udjelom ugljikohidrata i visokim udjelom proteina mnogima je omiljeni izbor za zdrav doručak. Možete ga jesti s bobičastim voćem za hranjivu i ukusnu kombinaciju i tako pozitivno utjecati na zdravlje srca, mozga i imuniteta.

Jabučni ocat - pikantni sastojak za zdravlje

Jabučni ocat je zdrav
Shutterstock 

Ovaj zdravi dodatak poboljšava osjetljivost na inzulin i snižava razinu šećera u krvi. Međutim, umjerenost je ključna za sprječavanje potencijalnog oštećenja zuba i jednjaka. Mnogi ljudi vole konzumirati jabučni ocat prije doručka, u čaši tople vode s malo meda.

Jaja – puna proteina i pogodna za ugljikohidrate

Kuhana jaja
Unsplash 

Jaja, niskokalorični izvor proteina s manje od 1 grama ugljikohidrata po jajetu, zaslužuju počasno mjesto na popisu doručka. Osobe s dijabetesom mogu pojesti do sedam jaja tjedno, što ih vrlo dobro integrira u zdrav način života, piše Kurir.