Adekvatna razina hemoglobina je ključna jer on prenosi kisik iz pluća u sve dijelove tijela. Ovih pet voćki bogatih željezom, folnom kiselinom, vitaminom C i drugim hranjivim tvarima mogu pomoći u prirodnom povećanju razine hemoglobina u tijelu.

Jabuke

Jabuke i maslac od kikirikija.jpg
Shutterstock 

Bogate željezom i vitaminom C, jabuke mogu pomoći u poboljšanju razine hemoglobina. Željezo u jabukama je u obliku koji se lako apsorbira u organizam, što ih čini odličnim izborom u borbi protiv anemije.

Nar

Nar
Shutterstock 

Nar je prepun željeza, vitamina C i antioksidansa. Ove tvari ne samo da pomažu povećati razinu hemoglobina, već također poboljšavaju cirkulaciju krvi i cjelokupno zdravlje srca.

Marelice

Marelice.jpg
Shutterstock 

Marelice su dobar izvor željeza, vitamina C i beta-karotena. Redovita konzumacija marelica može pomoći u proizvodnji zdravih crvenih krvnih stanica i povećati razinu hemoglobina.

Suhe šljive

Suhe šljive su dobre za zdravlje kostiju i probavu
Shutterstock 

Suhe šljive su bogate željezom, vitaminom C i bakrom koji su neophodni za proizvodnju hemoglobina. Također pomažu u sprječavanju zatvora i poboljšavaju zdravlje crijeva.

Grožđe

Grožđe
Shutterstock 

Grožđe sadrži željezo, vitamin C i antioksidanse poput resveratrola, koji mogu pomoći u povećanju razine hemoglobina i poboljšanju cjelokupnog zdravlja.