Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROTIV ELEKTRICITETA

KAKO PROTIV NEPOSLUŠNE KOSE Jadranka otkriva trikove za prekrasnu frizuru

Autor N.G.
Autor N.G.

Vlasnica poznatog lanca frizerskih salona Studio Marcela otkriva kako se riješiti neposlušne kose

Izvor: Instagram

Elektricitet u kosi može vrlo lako pokvariti i najbolju frizuru, a osobito tijekom hladnijim mjeseci, kada suh i vlažan zrak te nagle promjene temperature stvaraju dodatni statički elektricitet. Moramo se složiti da leteća kosa ne izgleda lijepo i da može biti poprilično naporna. Srećom, više joj nije teško stati na kraj, a nekoliko trikova kako ju 'ukrotiti' otkrila nam je Jadranka Pezo, vlasnica jednog od najpoznatijih i najpopularnijih lanaca frizerskih salona u Zagrebu, Studio Marcela. 

Neposlušna kosa nije pojava koja se pojavljuje samo u zimskom razdoblju

 'Elektricitet u kosi najviše je prisutan u hladnijim mjesecima u godini. Mogu ga uzrokovati džemperi, plastični češljevi, suh zrah, suha kosa, nagli prelazak iz hladne u toplu temperaturu te prečesto pranje kose agresivnim šamponima. Neposlušna kosa može biti uzrokovana nedostatkom hidratacije u kosi, ispucanim vrhovima ili vlagom iz zraka. Neposlušna kosa nije pojava koja se pojavljuje samo u zimskom razdoblju, već je riječ o problemu s kojim se mnogi bore tijekom cijele godine. Ključno je kosi vratiti potrebnu vlagu, a u tome će pomoći regenerator, maska i ulje. Ako imate problem s elektricitetom, pokušajte nositi odjeću napravljenu od prirodnijih materijala poput pamuka, koristite četke sa drvenom ručkom i prirodnom dlakom te smanjite prečesto pranje kose', govori gospođa Pezo koja nam je još jednom potrvdila ono o čemu često slušamo - nikako prati kosu prečesto!!

Povezane vijesti

'Treba izbjegavati prečesto pranje kose jer ulazimo u začarani krug pranja kose. Što ju češće peremo, to će se kosa češće mastiti, isušivat ćemo ju i iritirati vlasište kose. Naravno, stvar je u načinu života i samom tipu kose, npr. ako se stalno znojimo ili živimo u okruženju gdje je zrak zagađen ili imamo poremećaj hormona, naravno da ćemo morati prati kosu češće, ali treba izbjegavati svakodnevno pranje kose. S rjeđim pranjem ćemo regulirati lučenje sebuma koji luče žlijezde lojnice. Rješavanjem ovog problema mogu doskočiti šamponi za suho pranje, pletenice, repovi, pundže Itd. Suočavate li se sa takvim problemom oboružajte se strpljenjem i konzultirajte se sa svojim frizerom vezano za odabir šampona i ostalih preparata koji će ovaj proces učiniti bezbolnijim', ističe.

Antistatici omogućuju lakše češljanje kose

 No, saznali smo i još jednu malu tajnu, koja će zasigurno pomoći u sprječavanju elektriciteta u kosi, a riječ je o načinu sušenja kose nakon pranja. 'Nakon pranja zamotajte kosu u ručnik i ostavite neko vrijeme da ručnik upije vlagu iz kose, zatim ju ostavite da se osuši na zraku, a sušilo upotrijebite samo na kraju koristeći četku s prirodnim dlakama. Koristite posebno izrađeno sušilo za kosu s ionizatorom koje će također pridonijeti smanjenju elektriciteta u kosi', govori Jadranka Pezo te za kraj još jednom napominje koji će nam proizvodi pomoći u sprječavanju ovog problema. 'Antistatici omogućuju lakše češljanje kose i sprječavaju nastajanje statičnog elektriciteta, a ključni proizvodi koji ih sadrže su regenerator, maska, serumi i kreme bogate uljima, specijalna sredstva s antistaticima te sušilo s ionizatorom i četka s prirodnom dlakom. Također postoje razne kvalitetne četke, kao i češljevi, koje se obrađuju antistaticima', zaključila je. 

Najčitanije

Najnovije