Slavni je Brad Pitt odnedavno zakoračio i u svijet ljepote. Ali ne kao model ili lice kampanje, nego kao ime koje stoji iza novog skincare brenda Le Domaine.

Detaljno je radio na konceptu i razvoju linije preparativne kozmetike koju je najlakše opisati kao onu izniklu iz vrijednosti pojma ‘science meets nature and unisex’, a temelji se na blagodatima sastojaka kao što su antioksidansi iz grožđa. Kozmetika je rezultat višegodišnje suradnje Brada Pitta, Marca Perrina, člana slavne vinarske obitelji Perrin, enologa Pierre-Louisa Teissedrea i Nicolasa Levyja, znanstvenika sa zavidnim rezultatima vezanim uz probleme rapidnog starenja. Linija se sastoji od četiri proizvoda - seruma, kreme, fluidne kreme i emulzije za čišćenje, a među sličnim proizvodima u beauty svijetu ističe se po gotovo stopostotnom sastavu prirodnog podrijetla te potentnim svojstvima dobivenim iz sjemenki i pokožice grožđa sorti grenache, syrah i mourvèdre.

Brad Pitt ima vlastitu kozmetiku
promo 

Moćni sastojci svojevrstan su antidot oksidativnom stresu kože, onom koji utječe na razbijanje kolagena te pojavi vidljivih znakova starenja. Kozme­tičku liniju Le Domaine znalci opisuju kao onu koja spaja najbolje od znanosti i prirode, vegansku i non-gendered, jer problem starenja kože izazvan oksidativnim stresom ne poznaje spol. U doživljaju se posebno ističe i terroir Miravala (slavni je glumac to imanje kupio s bivšom suprugom Angelinom Jolie 2008.) od kaskadnih vinograda isprepletenih maslinicima, šuma čija su stabla prekrivena lišajem, zraka ispunjenog mirisom lavande s obližnjih polja do uzgoja prema biodinamičkim principima i posebnosti tla, što rezultira kompleksnošću grožđa i maslinova ulja, kao i krajnjih pro­izvoda kozmetičke linije.

Sve je to i više nego dovoljan razlog za razgovor sa slavnim Bradom Pittom, ovaj put o kozmetici, suradnji i planovima vezanim uz francusku oazu.

Kozmetika Brada Pitta
promo 

Kako ste ostvarili suradnju s obitelj Perrin?

Kada sam 2012. odlučio ponovno pokrenuti proizvodnju vina Miraval rosé, povezao nas je zajednički prijatelj. Pohvalio je njihov rad na imanju Beaucastelu. Budući da dijelimo jednake vrijednosti vezane uz autentičnost i očuvanje prirode i terroira, odmah smo se našli.

Što vas je potaknulo da zajedno kreirate novu liniju za njegu kože?

Dugo sam razmišljao o pokretanju linije za njegu kože. Kad su mi članovi obitelji Perrin ispričali o istraživanju koje su proveli s profesorom o antioksidativnom svojstvu grožđa i lišća, kliknulo je. Brzo smo krenuli s konceptom razvoja jedinstvenog održivog brenda za njegu kože spajajući najsuvremenija istraživanja s najboljim prirodnim sastojcima.

Jeste li dali neke smjernice za njegu kože?

U svakom sam koraku bio uključen u kreativni proces, od odabira imena i identiteta brenda do testiranja proizvoda. Veliki sam obožavatelj cijele linije, a svakodnevno koristim kremu. To mi je najdraži proizvod, stvarno mi se sviđa ta kremasta tekstura i to što kožu brzo hidratizira te čini mnogo mekšom pod kalifornijskim suncem.

FotoJet - 2022-12-04T231542.192.jpg
promo 

Recite nam koju riječ o dizajnu samog pakiranja?

Kao što možda već znate, veliki sam obožavatelj arhitekture i dizajna pa mi se svidjela ideja prerade hrastovine iz vinskih bačvi s posjeda Perrin. Radili smo s lokalnim dizajnerom na stvaranju tog jedinstvenog čepa za staklenke i boce. Izrađuju ga majstori u Francuskoj i svaki je komad unikatan. Rezultat je minimalistički i osjetilan.

Hoćete li vi biti zaštitno lice linije?

To nije u planu. Le Domaine nije zamišljen kao brend slavnih osoba. To je linija kozmetike protiv starenja za svakog muškarca i ženu. Sviđa mi se ta ideja bez točne definicije kojem je spolu namijenjena. U procesu kreiranja s obitelji Perrin, usuglasili smo se da ne želimo lice koje će ga predstavljati.

Planirate li koristiti još neke sastojke iz Miravala?

U pripremi kreme već koristimo nešto maslinova ulja iz Miravala i nadamo se da će u bliskoj budućnosti više prirodnih sastojaka biti upravo s naših imanja. Osim toga, gajim strast prema drveću i oblikovao sam arboretum s brojnim mediteranskim biljkama koje su potencijalno zanimljive.

Recite nam nešto o svojim planovima za Miraval.

Nakon dvije godine renoviranja ponovno otvaramo Studios Miraval. To je vrlo uzbudljiv projekt zato što se sjajni bendove vraćaju u Miraval. Općenito, želim da Miraval bude mjesto umjetničke kreacije i kreativne suradnje. To je naš plan za budućnost.