Splitski restoran Paradigma, član europske udruge restoratera Jeune Restaurateur d'Europe, otvorio je vrata svog privremenog restorana u Zagrebu 11. studenog, na adresi Vlaška 55. Tiho otvaranje je proteklo u pozitivnom ozračju punog restorana znatiželjnih zagrebačkih gostiju. A samo dan nakon otvaranja imali smo priliku biti među gostima kojima je premijerno predstavljen degustacijski meni Zagreb. Paradigma gostima nudi degustacijske jelovnike od tri odnosno četiri slijeda za ručak, kao i jelovnike od pet odnosno osam sljedova za večeru. Gosti mogu odabrati vinska uparivanja po preporuci glavnog sommeliera Paradigme, Roka Bekavca ili odabrati vino po želji iz bogate vinske karte. U ponudi su dva degustacijska jelovnika, Split i Zagreb. Degustacijski jelovnik nazvan Split nudi mediteranska jela po kojima je Paradigma već postala poznata, dok jelovnik Zagreb predstavlja njihovo viđenje kontinentalnih namirnica infusiranih mediteranskim duhom.

Chef Ante Udovičić u Paradigmi priprema sljedove za degustacijski meni Zagreb
Chef Ante Udovičić ispraćen je velikim aplauzom  
Zoran Pejović, direktor
Roko Bekavac, glavni sommelier Paradigme U Zagreb se na čelu sa chefom Antom Udovičićem i voditeljem restorana Mladenom Livajom preselio i ostatak splitskog tima. Radno vrijeme restorana je od utorka do subote od 11.30 do 14.30 za ručak i od 18.00 do 22.00 za večeru. Ponedjeljkom restoran radi samo za večeru od 18.00 do 22.00 dok je nedjeljom restoran zatvoren. Kapacitet restorana je 46 sjedećih mjesta. Paradigma će se u Zagrebu zadržati do kraja ožujka 2016. godine. Paradigma je splitski fine dining restoran koji poslužuje inovativna jela inspirirana mirisima i okusimatradicionalnih mediteranskih kuhinja komplementirana selekcijom vina s obala zemalja koje izlaze na sredozemlje. Prepoznata kao prvi fine dining restoran u Splitu, Paradigma je već primila brojna priznanja u prvoj godini poslovanja, uključujući i članstvo u prestižnom udruženju restoratera Jeune Restaurateur d'Europe. Restoran Paradigma je svoja vrata gostima otvorila u srpnju 2014. godine i dio je grupacije Paradox Hospitality koja još vodi i poznate splitske ugostiteljske objekte Paradox Wine & Cheese Bar i slastičarnu Creme de la Creme. Degustacijski jelovnik Zagreb donosimo u galeriji: PAČJA JETRA / ŠEMBER ROSÉ NV Pleševica  
tostirana pačja jetra, mrvice od rogača, granny smith sorbetto PURICA / WEINGUT KNEBEL RIESLING RÖTTGEN SPÄTLESE 2012 Mosel, Njemačka
salveta od zagorske purice, emulzija jabuke i cikle, kaparuni, ploške crne masline, majoneza od kamenice, cress KRVAVICA & JAKOBOVA KAPICA / SAINT ANDRÉ DE FIGUIÈRE MAGALI ROSÉ 2014 Provansa, Francuska
domaća krvavica, tostirana jakobova kapica, demi-glace 48h, coulis od paprike AJNGEMAHTEC / JEAN DURUP PERE ET FILS CHABLIS VIEILLES VIGNES 2013 chablis, Burgundija, Francuska

Story 3981
BUNDEVA/PETER DIPOLI SAUVIGNON VOGLAR 2010 Alto Adige, Italija
Prvi smo kušali Paradigmin degustacijski meni Zagreb - u takvom gradu želimo živjeti
Story 
carnaroli riža, gljive, parmigiano reggiano, espuma od bundeve GRDOBINA /ROXANICH MALVAZIJA ANTICA 2009 Istra
Prvi smo kušali Paradigmin degustacijski meni Zagreb - u takvom gradu želimo živjeti
Story 
sous vide rep grdobine, tostirani chorizo, sabayon od šafrana SORBET
Prvi smo kušali Paradigmin degustacijski meni Zagreb - u takvom gradu želimo živjeti
Story 
sorbet PATKAKRAUTHAKER PINOT CRNI 2013 Slavonija
Prvi smo kušali Paradigmin degustacijski meni Zagreb - u takvom gradu želimo živjeti
Story 
pačja prsa, krema catalana od graška, ugljen naranča, demi glace 48h ŠUMA/STEFANO ACCORDINI AMARONE ACINATICO 2009 Valpolicella, Italija
Prvi smo kušali Paradigmin degustacijski meni Zagreb - u takvom gradu želimo živjeti
Story 
zemlja od lješnjaka i bijelog tartufa, sorbeto od šipka, spužva od badema, medeni kesten Cijena menija: 490kn +235kn S UPARIVANJEM VINA Foto: Josip Regović