Volite ukusnu, dobro pripremljenu hranu od najboljih sastojaka i sa začinima koji se s njima savršeno stapaju? Znate li da to želi i vaša mačka? Poznato je da te izbirljive životinje same biraju društvo, omiljeno mjesto u stanu ili kući te mjesto gdje će spavati, a znamo da su itekako izbirljive i u jelu. Ili da pojednostavimo - mačke su veliki gurmani! Da biste bili sigurni da vaša mačka uživa u svakom zalogaju, pobrinula se Purina koja Gourmet recepte pažljivo priprema od vrhunskih sastojaka za izbirljivo mačje nepce. Chef Andrej Barbieri dobio je vrhunske namirnice s kojima je za vaš užitak pripremio neodoljive kulinarske kreacije po uzoru na Gourmet recepte. I chef Barbieri ima mačku, točnije mačka, Princa Ljepotana, koji je omiljen u susjedstvu pa ga, otkriva, hrane svi susjedi. Ipak, najviše voli uživati u Gourmet delicijama, vrhunskim kreacijama očaravajućih tekstura i okusa. Uostalom, ipak je on mačak jednog vrhunskog chefa, zar ne? Našli smo se, dakle, u zagrebačkoj Kuhaoni, gdje je chef Barbieri pripremio osam ukusnih i zanimljivih jela - mousse od jetrica s karameliziranim koromačem i orasima, pečeni filet lososa u umaku od crnog vina i naranče, piletinu i junetinu u woku s rižinim rezancima, tart s dimljenom pastrvom i špinatom, stifadu s piletinom i palentom, junetinu na burgundski, pečenu ribu s pinjolima, grožđicama, začinskim travama i salatom od mladog špinata te junetinu s umakom vitello tonnato. Dakle, od raznih je namirnica spravio kulinarska remek-djela, neka jednostavnija, a neka malo zahtjevnija. Sva jela pripremljena po uzoru na vrhunske Gourmet recepte hrane za mačke možete i sami pripremiti. Cijelog će se ljeta na internetskoj stranici StoryGourmeta objavljivati videorecepti tih osam jela s detaljnim uputama chefa Barbierija kako pripremiti vrhunske delicije koje će zasigurno oduševiti i nepca najzahtjevnijih gastro entuzijasta. Ovaj put donosimo vam recept za pečene filete lososa u umaku od naranče. Dobar tek! Pečeni fileti lososa u umaku od narančeSastojci:
- 2 fileta lososa
- sol, papar
- 2 manje ljutike, sitno nasjeckane
- grančica timijana, malo ružmarina
- nekoliko zrna papra
- 2 žličice šećera
- 350 ml suhog crnog vina
- 100 ml mesnog temeljca
- 60 g maslaca
- fino naribana korica i sok naranče (nešpricane)
- nekoliko kriški naranče, očišćenih od kožice