Iako povodom Valentinova većina sretno zaljubljenih izmjenjuje cvijeće, opće je poznato kako ljubav ide kroz želudac. Jedan od onih koji je pak strastveno zaljubljen u hranu i kuhanje je talentirani domaći 'food bloger' Mile Butorac poznatiji pod imenom Hungry Mile. Riječ je o jednom od natjecatelja kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!', koji se nakon sudjelovanja u emisiji okrenuo društvenim mrežama gdje s pratiteljima često dijeli kreacije iz kuhinje, a sada je samo za Story.hr otkrio nekoliko jednostavnih recepata kojima ovu večer možete učiniti posebnom uz malo truda. 

Hungry Mile otkrio recept za savršeni Dan zaljubljenih
Mile Butorac 

Predjelo: 

Bruschetta
Sastojci:
1 francuz (ili neki drugi kruh)
pesto Genovese
mozzarella
cherry rajčice
maslinovo ulje i bosiljak po želji
Priprema:
– Uključite pećnicu na 200
1. Kruh izrežite na deblje šnite, svaku šnitu premažite žlicom pesta i slažite na pleh
obložen papirom za pečenje.
2. Mozzarellu također narežite i rasporedite po pestu, dodajte rajčice koje ste
prerezali po pola.
3. Pecite oko 10 minuta.
Poslužite odmah, po želji polijte s maslinovim uljem i dodajte listiće bosiljka.

Hungry Mile otkrio recept za savršeni Dan zaljubljenih
Mile Butorac 

Glavno jelo:

Kotlet s pireom od celera i salatom
Meso:
- 2 veća svinjska kotleta (možete koristiti i neko drugo meso)
za marinadu: sol, papar, malo čilija, ružmarin i ulje.
Priprema:
1. Meso začinite prelijte uljem i ostavite u frižideru do pripreme.
2. Na jako zagrijanu gril tavu stavite odreske, nakon malo više od minutu okrenite i pecite još kratko.
3. Prije serviranja pustite meso da "odmori".
Pire.
- srednja glavica celera
- 2 krumpira
malo mlijeka i maslaca
Priprema:
1. Celer ogulite, manji komad ostavite za salatu, a ostatak izrežite na kockice. Ogulite krumpir i
također narežite na kockice i dodajte celeru.
2. Vodom prekrijte tek malo više od povrća i stavite kuhati. Kad zakuha dodajte soli i papra i kuhajte
dok povrće ne bude mekano.
3. Ocijedite i prvo usistnite gnječilicom, zatim dodajte oko 1 dcl mlijeka i komad maslaca, te sve
dobro povežite štapnim mikserom.
4. Isprobajte i po potrebi još začinite.
Salata:
- miks salata
- mali komorač
- komadić celera
Komorač presjecite na četvrtine i odvojite mu korijen, izrežite ga na tanje listiće, prebacite u zdjelu i
operite pod hladnom vodom. Do serviranja ga držite u vodi da ne potamni, možete dodati i koju kockicu
leda. Očistite onaj komad celera i izrežite na prutiće, dodajte ga komoraču.
Slatu operite.
Pred serviranje ocijedite vodu, te začinite salatu (sol, papar, ulje, aceto ili neki drugi ocat).
Slaganje tanjura:
Na tanjur dodajte dvije velike žlice pirea, i razvucite ih. Na ddrugu stranu rasporedite začinjenu salatu.
Dodajte 'odmoreni' komad mesa i polijte sa sokovima od pečenja.

Hungry Mile otkrio recept za savršeni Dan zaljubljenih
Mile Butorac 

Desert:

Brownie sa sladoledom
Sastojci:
- 250 g maslaca
- 200 g tamne čokolade
- 80 g kakaa
- 65 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 200 g šećera
- 4 jaja
po želji: 50 g sjeckanih oraha, badema, lješnjaka ili suhog voća
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180°C, pleh obložite papirom za pečenje.
1. Čokoladu i maslac otopite na sasvim laganoj vatri. Miješajte dok ne dobijete kompaktnu,
svilenkastu smjesu. Maknite s vatre i pustite da se prohladi.
2. Izmiksajte jaja sa šećerom, miksajte dok ne posvijetle i ne postanu gusta. Polako miksajući
ulijevajte mlaku čokoladu.
3. U zdjeli pomiješajte kakao, brašno, šećer i prašak za pecivo, lagano umiješajte smjesi jaja
i čokolade.
4. Po želji, na kraju umiješajte orašaste plodove ili suho voće.
5. Izlijte smjesu u pleh, poravnajte površinu i pecite 20-tak minuta. Brownie treba biti malo
ljepljiv i mekan u sredini, nikako ne suh kao biskvit. Kada vidite da su vam površina i rubovi
pečeni, ubodite čačkalicu u sredinu - ne smije izaći čista, ali ni pretjerano vlažna.
6. Izvadite iz pećnice i ostavite u plehu da se ohladi.
Posluživanje:
Komad brownija ugrijte u mikrovalnoj i dodajte mu kuglicu - dvije sladoleda po izboru. ili na Instagram profilu Hungry Mile

Više recepata potražite na blogu Jedi do mile volje ili na Instagram profilu Hungry Mile

Hungry Mile otkrio recept za savršeni Dan zaljubljenih
Mile Butorac