Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gourmet

Spoj nespojivog na tajnoj večeri StoryGourmet magazina

Da je moguće napraviti vrhunski meni spajajući namirnice koje se inače isključuju, dokazao je mladi a renomirani chef Hrvoje Nakić, glava tima restorana Tesla, smještenog u novozagrebačkom hotelu International Business Hotel.

Izvor: Robert Gašpert

Za početak, uz piće dobrodošlice što je bio vrhunski šampanjac Mumm, dočekao ih je i kvartet saksofonista zagrebačke Muzičke akademije, Lunimae. Nakon zajedničkog druženja u posebnoj VIP sobi hotela, uzvanici su se uputili na večeru gdje ih je glazbenom pratnjom dočekao tim gitarista i violinista, također studenata Muzičke akademije. Ovi mladi ali iznimno talentirani glazbenici, svojim notnim taktovima brinu se i za glazbenu atmosferu mnogih drugih političkih i dužnosničkih svečanih večera, istaknula je njihova voditeljica Martina Gojčeta Silić, inače Prodekanica za međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju. Izvodili su moderne jazz standarde te skladbe španjolskih i drugih južnoameričkih skladatelja poput Astora Piazzole, Manuela de Falle, Enriquea Granadosa ...

StoryGourmet Chef's Secret Dinner
Izvor: You Tube


Pogleda na sam stol također je bio impozantan za što se pobrinuo tim cvjetnog ateliera Lela Design koji je na čelu s Mirelom Lelom Mikšić osmislio cjelokupan dizajn stola te ostalih cvjetnih instalacija koje su se odlično uklopile u tamno zeleni baršun i elegantnu verziju industrijskog dizajna prostora. Svaki zanimljivi slijed hrane slijedili su i pomno osmišljeni ginovi najprodavanijeg premium svjetskog branda gina, a pravo osvježenje donijela je voda Jamnica i Jana, koji su sponzori i ovogodišnjeg događanja StoryGourmet Chef's Secret Dinner.

A kako je to izgledalo na tanjuru i koje su to kombinacije sastojaka iznenadile uzvanike, donosimo vam u meniju koji je posebno smišljen za ovu priliku:

DRY AGE SUSHI
STRIP LOIN DRY AGE 40 DANA / OYSTER LEAVES / WASABI / GEL SOYA

TELETINA VS TUNA
TELEĆI FILE/ LIST KAPARE / CRNI SEZAM / PJENICA TUNA / BORAČ

SRNA VS GAMBERO ROSSO
SRNEĆI FILE /GAMBERO ROSSO / KUPINE / BABY TIKVICA / ACETO PERLE / ŠAFRAN

SVINJA VS JAKOBOVA KAPICA
LARDO / JAKOBOVA KAPICA / PASTRNJAK / HREN / KOPAR / IKRA

JUNEĆI FILE VS HLAP
BABY BEEF JUNEĆI FILE / HLAP / ŠENON / KUKURUZ / KOKICE / ŠPAROGE

KRUŠKA VS ČOKOLADA
KRUŠKA / BIJELA IVOIRE VALRHONA ČOKOLADA / KAVA

Tagovi

Najčitanije

loader