Za početak, uz piće dobrodošlice što je bio vrhunski šampanjac Mumm, dočekao ih je i kvartet saksofonista zagrebačke Muzičke akademije, Lunimae. Nakon zajedničkog druženja u posebnoj VIP sobi hotela, uzvanici su se uputili na večeru gdje ih je glazbenom pratnjom dočekao tim gitarista i violinista, također studenata Muzičke akademije. Ovi mladi ali iznimno talentirani glazbenici, svojim notnim taktovima brinu se i za glazbenu atmosferu mnogih drugih političkih i dužnosničkih svečanih večera, istaknula je njihova voditeljica Martina Gojčeta Silić, inače Prodekanica za međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju. Izvodili su moderne jazz standarde te skladbe španjolskih i drugih južnoameričkih skladatelja poput Astora Piazzole, Manuela de Falle, Enriquea Granadosa ...


Pogleda na sam stol također je bio impozantan za što se pobrinuo tim cvjetnog ateliera Lela Design koji je na čelu s Mirelom Lelom Mikšić osmislio cjelokupan dizajn stola te ostalih cvjetnih instalacija koje su se odlično uklopile u tamno zeleni baršun i elegantnu verziju industrijskog dizajna prostora. Svaki zanimljivi slijed hrane slijedili su i pomno osmišljeni ginovi najprodavanijeg premium svjetskog branda gina, a pravo osvježenje donijela je voda Jamnica i Jana, koji su sponzori i ovogodišnjeg događanja StoryGourmet Chef's Secret Dinner.

Robert Gašpert StoryGourmet Chef's Secret Dinner

A kako je to izgledalo na tanjuru i koje su to kombinacije sastojaka iznenadile uzvanike, donosimo vam u meniju koji je posebno smišljen za ovu priliku:

DRY AGE SUSHI
STRIP LOIN DRY AGE 40 DANA / OYSTER LEAVES / WASABI / GEL SOYA

TELETINA VS TUNA
TELEĆI FILE/ LIST KAPARE / CRNI SEZAM / PJENICA TUNA / BORAČ

SRNA VS GAMBERO ROSSO
SRNEĆI FILE /GAMBERO ROSSO / KUPINE / BABY TIKVICA / ACETO PERLE / ŠAFRAN

SVINJA VS JAKOBOVA KAPICA
LARDO / JAKOBOVA KAPICA / PASTRNJAK / HREN / KOPAR / IKRA

JUNEĆI FILE VS HLAP
BABY BEEF JUNEĆI FILE / HLAP / ŠENON / KUKURUZ / KOKICE / ŠPAROGE

KRUŠKA VS ČOKOLADA
KRUŠKA / BIJELA IVOIRE VALRHONA ČOKOLADA / KAVA