Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gourmet

Michelin dolazi u Srbiju

U Beogradu će se održati prva dodjela Michelinovih zvjezdica i preporuka za Beograd

Izvor: Profimedia

Na službenim stranicama prestižnog gastro vodiča Michelin objavljena je vijest kojom se
potvrđuje da će se krajem godine u Beogradu održati prva dodjela Michelinovih zvjezdica i
preporuka za Beograd.

Srbija je opisana kao zemlja koja je zahvaljujući zemljopisnom polažaju te utjecaju Istoka i Zapada, stvorila bogatu i raznoliku kulinarsku kulturu, prepoznatljivost u vinskom svijetu, te kao zemlja čije ravnice i brdoviti predjeli daju visokokvalitetne proizvode. U najavi se ističe da je u Srbiji hrana izuzetno važna u svakodnevnom životu dok je odlazak u restorane popularan vid zabave.

Izvor: michelin

Tom je prilikom Gwendal Poullennec, međunarodni direktor Michelin vodiča, izjavio: “120 godina nakon prvog izdanja, misija Micehlinovog vodiča ostaje ista – da prepoznaje najbolje kulinarske destinacije diljem svijeta. Beograd je mjesto gdje tradicija ide rame uz rame s atraktivnim mladim talentima spremnim da zablistaju. Novootkrivena dinamičnost i značaj gastronomije za ljude kao rezultat pružaju velikodušna iskustva u objedovanju koja ćemo s nestrpljenjem otkriti našim čitateljima “.

Ovom najavom, te uskoro i rezultatima, Beograd, prvi srpski korak za Michelin, pridružit će se Sloveniji i Malti kao najnovijim kulinarskim destinacijama predstavljenim kroz vodič, čime ukupan broj prelazi trideset naslova.

Najčitanije

loader