Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gourmet

Masterclass s Richardom Pfisterom na festivalu Modri Les Noirs

Autor Emina Basara
Autor Emina Basara

Festival crnog pinota u Vipavi održava se u nedjelju unatoč koroni, a njegov organizator, slovenski vinar Matjaž Lemut pripremio je zanimljivu radionicu

Izvor: StoryGourmet Press

Unatoč postroženim epidemiološkim mjerama, u susjednoj Sloveniji održat će se u nedjelju 18. listopada treće izdanje festivala Modri Les Noirs, posvećenog isključivo crnom pinotu. Festival će se održati u obliku masterclassa koji će voditi Richard Pfister, ugledni švicarski enoparfumeur, uz  organizatora festivala, međunarodno priznatog enologa iz slovenske vinarije Tilia Estate Matjaža Lemuta. Tema će biti terroir i njegov utjecaj na sastav vina te senzorne atribute crnog pinota. Kušat će se crni pinoti iz različitih slovenskih regija iHrvatske te će se na njihovu primjeru proučiti ova zanimljiva tema.

Slovenski vinar Matjaž Lemut, organizator festivala Modri Les Noirs
Izvor: Jaka Babnik

Na masterclassu koji u nedjelju 18. listopada počinje u 11 stai u dvorcu Zemono u Vipavi sudjelovat će sljedeće vinarije – Tilia Estate, Pasji rep, Posestvo Burja, Vina Čuk te Vina Saksida iz Vipavske doline, Jakončič iz Goriških brda, Sanctum i Vina Joannes Protner iz Štajerske te Vina Zavec iz Regije Haloze. Boje crnih pinota iz Hrvatske branit će kutjevačka vinarija Galić.

Najčitanije

NAJNOVIJE

Najčitanije

Najnovije

loader