Slavni Paul Bocuse 1987. je ustanovio Bocuse d’Or, jedan od najzačajnijih gastronomskih showova, kulinarsko natjecanje mladih chefova, obećavajućih talenata nacija koji zajedno sa svojim timovima pred publikom i u natjecateljskoj atmosferi u vremenskom periodu od 5 sati I 35 minuta pripremaju dva recepta. Sve to budno prati žiri sastavljen od prestižnih imena svjetske gastronomije kako bi prepoznali najbolje te najboljim kontinetalnim timovima pružili priliku za natjecanje u velikom finalu Bocuse d’Ora.

Održano natjecanje Bocuse d’Or Europe
Bocuse d’Or Instagram 

Na nedavno održanom natjecanju Bocuse d’Or Europe u Tallinnu, u Estoniji, pobijedio je norveški tim predvođen chefom Christianom Andréom Pettersenom. Norveški tim je oduševio ribljom temom naziva "4 seasons in a day" a koja je inspirirana jesenskim okusima djetinjstva chefa Pettersena te temom tanjura inspiriranog prepelicom, namirnicom zemlje domaćina. Norveški tim je oduševio vrsnim kulinarskim vještinama, prezentacijom te kreativnošću I zasluženo ušao u finale planirano početkom lipnja 2021. u Lyonu. Ovogodišnje europsko natjecanje donijelo je drugo mjesto timu Danske koji je do sada već dva puta osvojio Bocuse d’Or svjetsko zlato.