Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lavlja špilja postala mjesto StoryGourmet tajne večere

U sklopu Lavlje stijene Kidepo, u zagrebačkom Zoološkom vrtu, jednom od najljepših europskih zooloških vrtova, ovoga vikenda održana je jedinstvena, peta po redu StoryGourmet Chef's Secret Dinner večera

  Izvor: promo

Jedinstvena iskustva koja se zauvijek dobro pamte, čini fino doziran spoj iskustava za sva osjetila. To su doživjeli uzvanici ove večere Borna Kotromanić, Tena Vodopija, Damir Skok, Mario Malnar, Dalibor Petko, Lorin Nukić, Pamela Smoljanić i Ivan Badžek, Jasenka Haleuš i Emina Basara. Petar Tomašević, glavni chef zagrebačkog restorana Fidel Gastro, napravio je gastronomsku fuziju koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Službeni pokrovitelj večeri bila je Jamnica 1828, idealno osvježenje u svakom trenutku čak i na ovako neuobičajenim mjestima. Za vina uz svaki slijed bila su služena Korlat vina.

Za dekoracije i ostvarivanje ideje uređenja prostora poput luksuznog šatora u savani, pobrinula se Mirela Lela Mikšić, vlasnica Lela Designa.

Lavovi su svoju večeru dobili prije svih uzvanika, nakon čega su većinu večeri proveli opušteno odmarajući i promatrajući ovu večeru. Inače, zagrebački Zoološki vrt, na čelu s ravnateljem Damirom Skokom, doživljava svoju renesansu, jer osim što postaju 4. najposjećenija lokacija u Hrvatskoj, nastambe se rade, renoviraju, izgrađuju te uloga zoološkog nije samo da djeca po prvi puta vide neku životinju nego se radi na planiranom uzgoju koji nerijetko osigurava produživanje vrsta u prirodnim staništima, no ono što je za naše područje još specifičnije, oni se brinu i za pronađene ozlijeđene životinje, te ih više od tisuću godišnje zbrinu, izliječe i vrate u njihova prirodna staništa ili udome, ako drugačije nije moguće.

A koja su jela bila u fokusu i kako su prezentirana, saznajte u sljedećem broju izdanja magazina StoryGourmet.

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image