Slastice od bundeva su pravi jesenski grijači tijela i duše. Laganog orašastog okusa, uz dodatak cimeta, muškatnog oraščića ili klinčića savršen su saveznik jesenskim vikendima. Danas uživamo uz tople i mirisne palačninke.
700 g očišćene bundeve
200 g brašna
2 žličice praška za pecivo
2 žlice šećera
2 jaja
prstohvat soli
1 cm naribanog svježeg đumbira
prstohvat cimeta
ulje za pečenje
šlag i voće za posluživanje
Bundevu narežite na kockice i skuhajte u vodi. Dobro ocijedite i prebacite u veću posudu. Zgnječite ih pa izmiksajte s brašnom, šećerom i praškom za pecivo. Umiješajte jaja, malo soli, naribani đumbir i cimet. Ostavite smjesu oko 30 minuta da se sastojci povežu.
Na tavi zagrijte ulje pa žlicom vadite kuglice i pecite ih dok ne postanu zlatnožute. Poslužite sa šlagom i šumskim voćem ili domaćom marmeladom.