Slastice od bundeva su pravi jesenski grijači tijela i duše. Laganog orašastog okusa, uz dodatak cimeta, muškatnog oraščića ili klinčića savršen su saveznik jesenskim vikendima. Danas uživamo uz tople i mirisne palačninke.
700 g očišćene bundeve
200 g brašna
2 žličice praška za pecivo
2 žlice šećera
2 jaja
prstohvat soli
1 cm naribanog svježeg đumbira
prstohvat cimeta
ulje za pečenje
šlag i voće za posluživanje
Bundevu narežite na kockice i skuhajte u vodi. Dobro ocijedite i prebacite u veću posudu. Zgnječite ih pa izmiksajte s brašnom, šećerom i praškom za pecivo. Umiješajte jaja, malo soli, naribani đumbir i cimet. Ostavite smjesu oko 30 minuta da se sastojci povežu.
Na tavi zagrijte ulje pa žlicom vadite kuglice i pecite ih dok ne postanu zlatnožute. Poslužite sa šlagom i šumskim voćem ili domaćom marmeladom.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju