U sklopu nedavno održanog sedmog izdanja međunarodnog gastronomskog festivala Taste the Mediterranean u Splitu, održan je i zanimljiv panel na temu maslinovog ulja. U ime “Croatian World Award winning Olive oils”, jedinstvene grupe četiri nagrađivana maslinova ulja koja zajedno nastupaju na svjetskom i domaćem tržištu,  prezentaciju uspješnog projketa je vodio dr. med Ivica Vlatković, maslinar hobist, vlasnik istoimenog OPG-a, koji je za svoja je ulja dobio brojna priznanja na domaćim I međunarodnim natjecanjima.

Uz isticanje važnosti korištenja visokokvalitetnog maslinovog ulja u svakodnevoj prehrani, na panelu su bila predstavljena te kušana ulja koja su uz brojne osvojene nagrade, ove godine na najvećem i najprestižnijem svjetskom natjecanju u maslinovom ulju, njujorškom sajmu NYIOOC, potvrdila svoju kvalitetu i međunarodnu priznatost. U rang najboljih svjetskih ulja ponovno je ušlo ekstra djevičansko maslinovo ulje Ivice Vlatkovića Fortica Coratina Moraiolo, kao i ulje Nai 3.3. OPG-a Nives Morović s Dugog otoka. Na panelu je također bilo predstavljeno Božić ulje s otoka Hvara te Šoltansko maslinovo ulje, udruge Zlatna Šoltanka, također visoko ocijenjena u New Yorku.

U panelu je učestvovala i španjolska chefica María José San Román koja je istaknula važnost oblikovanja regionalne gastronomske prepoznatljivosti kroz vrhunska maslinova ulja, a ukazalo se koliko je zanimljivo da ova ulja dolaze s klimatski i geološki kompleksnog te raznolikog područja Dalmacije, te koja svojom kvalitetom doprinose pozicioniraju regije na globalnoj sceni.