Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gourmet

Neodoljiva jesen uz bijeli tartuf i mlado maslinovo ulje

Autor Martina Rafaeli
Autor Martina Rafaeli

Vodimo vas u sjeverozapadnu Istru. U regiju poznatu po vrhunskim zalogajima i odličnim vinima. A poseban razlog za put pod noge su sezonska jela pripremljena s bijelim tartufom

Izvor: robert pichler

Ova nas jesenska šetnja vodi u Brtoniglu, u San Rocco Heritage Hotel & Gourmet Restaurant, oazu vrhunskih zalogaja koja svoju izvrsnost potvrđuje iz godine u godinu kako brojnim priznanjima, preporukama Michelina i Gault&Millaua, hotel koji je pet godina zaredom zadržao titulu najboljeg boutique hotela u Hrvatskoj. Gourmet Restaurant San Rocco član je udruženja Jeunes Restaurateurs d'Europe i nalazi se u vrhu istarske i hrvatske gastronomije. San Rocco je više od mjesta, to je priča koja kroz više od petnaest godina raste na viziji i predanom radu obitelji Fernetich.

Izvor: roblert pichler

Izvor: roblert pichler

Srce svakog tanjura ovdje su jela koja izviru iz tradicije, a osvajaju modernim vizijama. Domaće i svježe sezonske namirnice osnova su jelovnika koji svakog gosta vode na gastro putovanje Istrom, pruža vam priliku da naučite više o vrhunskim istarskim vinima, i to ne samo mirisima i okusima nego i pričom koju će ovdje ispričati. Tu se uživa u najboljem od Istre – svježoj ribi, pršutu, mesu boškarina, jelima od gljiva, divljači, u proljeće u šparogama...

Izvor: robert pichler

Ali poseban razlog za posjet je i taj što vas ove jeseni u San Roccu očekuju jela s bijelim tartufom koji će se prezentirati isključivo u izvornom, svježem obliku. Jer jesen je doba kada bijeli tartuf ili kako ga još nazivaju "istarsko blago", najkvalitetnija gljiva na svijetu i dospijeva u svojoj punoj ljepoti te osvaja nepca i najzahtjevnijih gurmana. Bez obzira da li želite “samo” uživati u sezonskim specijalitetima ili vas privlači i poći u lov na tartufe s lokalnim tartufarom, domaćini najavljuju odličan doživljaj u kojem ćete saznati sve o tartufima, tradiciji lova i pripremi jela koja slave posebnost bijelog tartufa.

Izvor: robert pichler

Izvor: robert pichler

Bijeli tartuf se lovi od rujna do siječnja i odlično se slaže s domaćom paštom, jelima od mesa ali i ribe. Specifičnog i intenzivnog mirisa promaknuo se u jedan od simbola Istre baš kao i sjajna maslinova ulja. U San Roccu vas očekuju Bianchera, Busa, Leccino i Selection Blend ulja dobivena iz vlastitih maslinika koji se prostiru na bijeloj, crnoj i crvenoj zemlji na teritoriju općine Brtonigla, ulja koja su uvrštena u Flos Olei, bibliju za maslinova ulja, a ovdje se proizvodi i vinski ocat koji godinama odležava u bačvama. Sve je ovo i više negov dovoljan razlog za okusiti najbolje od sezone.

Izvor: robert pichler

Izvor: robert pichler

Najčitanije

NAJNOVIJE

Najčitanije

Najnovije

loader