Sočnom strukturom i bogatim okusom čokolade, brownies je mnogima omiljen kolač. Ukoliko ste uz čokoladu obožavatelj i bundeva predlažmo vam ukusan recept jer, vjerovali ili ne, čokolada i bundeva savršen su par.

150 g brašna

½ žličice praška za pecivo

½ žličice soli

150 g omekšalog maslaca

300 g šećera

2 žličice estrakta od vanilije

3 jaja

50 g kakaa u prahu

100 g čokoladnih kapljica

100 g pirea od kuhane butternut bundeve

100 g nasjeckanih oraha

¾ žličice cimeta

½ žličice mljevenih klinčića

prstohvat naribanog muškatnog oraščića

šećer u prahu

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Premažite maslacem lim za pečenje. U međuvremnu očišćenu butternut bundevu nasjeckanu na kockice prokuhajte te pripremite pire. U velikoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi umiješajte maslac, šećer i ekstrakt vanilije, te potom žlicom umiješajte jaja, jedno po jedno. Postupno dodavajtei mješavinu s brašnom i miksajte dok ne dobijete jednoliku smjesu. Podijelite smjesu na dva dijela u dvije odvojene posude. U jednu posudu umiješajte kakao i čokoladne kapljice, a u drugu pire od bundeve, orahe i začine. Na lim za pečenje stavite polovicu čokoladnog tijesta pa zatim polovicu tijesta s bundevom. Ponovite s preostalom količinom pa stavite u pećnicu na oko 40 minuta. Ohlađene browniese pospite šećerom u prahu.