Ovih je dana slavni chef Virgilio Martinez (Central, Lima, Peru), na društvenim mrežama najavio da će njegov restoran Mil, koji se nalazi u Andama, u mjestu Moray, na 3560 metara nadmorske visine, otvoriti vrata u periodu od 22. prosinca 2020. do 3. siječnja 2021.

Podrška za budućnost
milcentro.pe 

Prema najavi posluživat će se jednom dnevno, u terminu ručka i to za ograničeni broj gostiju, pružajući izuzetno iskustvo kako u hrani, biljnim infuzijama, tako i kroz brigu te doživljaj koji je i više nego nezaboravan jer je restoran smješten na nekoliko stotina metara od izuzetnog arheološkog lokaliteta poznatog po terasama iz doba Inka. A Mil je više od restorana, to je mjesto u kojem živi ono najbolje od ovog chefa i njegovog tima.

Podrška za budućnost
milcentro.pe 

Mjesto je to koje objedinjuje brojna istraživanja, predanost ideji rada s lokalnom zajednicom, blisku povezanost s prirodom, rad na poljima ali i stalnu inventivnost, a sve s željom očuvanja onog najboljeg od tisućljetnog iskustva. Zato je ovaj poziv više od pružanja podrške restoranskoj industriji, ovo je poziv podrške izuzetnom projektu i načinu življenja koji uključuje više od mjesta u restoranu i veličanstvenog pogleda.

Podrška za budućnost
milcentro.pe 

Ili kako je u samom pozivu i istaknuto, ovo je poziv kojim se želi na kraju ove izazovne godine posijati novo sjeme, u trenutku prije novih kiša. I dok je europskim putnicima ova prilika i dalje teško ostvariva, jer Peru još nije uspostavio letove s Europom koji su u prekidu od ožujka, poziv je usmjeren domaćim i regionalnim gostima. Ali to je i više od poziva 'dođite i posjetite', ovo je poziv za otkrivanje priče o izuzetnom mjestu, vrijednostima i budućnosti gastronomije.