Znate li da ovo popularno dospijeva u oko 1000 različitih sorti? Hranjivost te dugi vijeka trajanja, ukoliko ih čuvate u prostoru stabilne niže temperature i s dovoljno zraka, razlog je zašto je jabuka odličan plod za pripremu slanih i slatkih jela koji će u hladnijim danima biti odličan dodatak klasičnim obrocima. Mi smo se odlučili za odličan slatki recept!

Sastojci

12 manjih jabuka
150 g džema od brusnica
150 g svježeg sira
100 g keksa s maslacem
20 g maslaca
1 žumanj ak
2 žlice šećera
1 žlica maslaca
2 žlice otopljenog maslaca
2 žlice meda

Priprema

Namastite lim za pečenje. Dobro operite jabuke, odrežite gornji dio s peteljkom i izdubite sredinu s košticama. Premažite jabuke medom koji ste pomiješali s otopljenim maslacem i stavite ih na lim. Na maloj tavici pržite zdrobljene kekse na 20 g maslaca, zatim tom smjesom napunite jabuke. Istucite žumanjak sa šećerom i maslacem. Dodajte sir, promiješajte, pa nadjev napunite u slastičarsku štrcaljku i istisnite ga u jabuke. Na kraju dodajte brusnice i pecite 25 minuta na 170 stupnjeva. Posebno ispecite poklopce jabuka i
vratite ih na jabuke neposredno prije posluživanja.