Znate li da ovo popularno dospijeva u oko 1000 različitih sorti? Hranjivost te dugi vijeka trajanja, ukoliko ih čuvate u prostoru stabilne niže temperature i s dovoljno zraka, razlog je zašto je jabuka odličan plod za pripremu slanih i slatkih jela koji će u hladnijim danima biti odličan dodatak klasičnim obrocima. Mi smo se odlučili za odličan slatki recept!
Sastojci
12 manjih jabuka
150 g džema od brusnica
150 g svježeg sira
100 g keksa s maslacem
20 g maslaca
1 žumanj ak
2 žlice šećera
1 žlica maslaca
2 žlice otopljenog maslaca
2 žlice meda
Priprema
Namastite lim za pečenje. Dobro operite jabuke, odrežite gornji dio s peteljkom i izdubite sredinu s košticama. Premažite jabuke medom koji ste pomiješali s otopljenim maslacem i stavite ih na lim. Na maloj tavici pržite zdrobljene kekse na 20 g maslaca, zatim tom smjesom napunite jabuke. Istucite žumanjak sa šećerom i maslacem. Dodajte sir, promiješajte, pa nadjev napunite u slastičarsku štrcaljku i istisnite ga u jabuke. Na kraju dodajte brusnice i pecite 25 minuta na 170 stupnjeva. Posebno ispecite poklopce jabuka i
vratite ih na jabuke neposredno prije posluživanja.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju