Gordon Ramsay svakako je jedan od najpoznatijih chefova na svijetu, a dijelom su za to zaslužne njegove kontroverzne izjave, ali i poprilično osebujan stav. Često te tako ovaj 53-godišnjak nađe na 'udaru' brojnih kritika, a mnoge i zgrozi. Isti je 'efekt' imao njegov posljednji intervju za Insider, u kojem je prokomentirao skupocjeni meni u njegovom londonskom restoranu Savoy Grill. Naime, još u rujnu u ponudu je uvrstio i - doručak, za koji je potrebno izdvojiti čak 155 kuna. Mnogi ga zbog toga kritiziraju, tvrdeći kako 'paprena' cijena nikako ne opravdava i kvalitetu.

Naime, riječ je, tvrdi Ramsay, o tradicionalnom engleskom doručku. U cijenu od 19 funti, odnosno oko 155 kuna, uključena su dva jaja 'na oko', jedna kriška slanine, jedan klobuk gljive, kobasice, malo umaka od pečenog graha i jedna grilana rajčica.

Mnogi su se stoga na to požalili, tvrdeći kako je doručak kod slavnog chefa preskup za ono što se nudi. Mnogi smatraju kako su porcije daleko premale, ali i kako doručku nedostaju sastojci. Međutim, u intervjuu za spomenuti medij ovaj je chef, očekivano, rekao kako se ne slaže s kritičarima.

'Stojim uz to, kunem se u to. To je obrok koji bih pojeo kao posljednju večeru. To mora biti puni engleski doručak s ekstra zapečenim grahom. I znate što? Ako vas brine cijena, onda si ga j****o ne možete priuštiti', rekao je u svome stilu i time dodatno izazvao bijes mnogih koji, posebno u ovim izazovnim vremenima, svakodnevno spajaju 'kraj s krajem'.

Inače, nedavno je chef najavio kako otvara još jedan restoran, s još većim cijenama koje su šokirale mnoge. Naime, jelovnik uključuje Wagyu Burger, napravljen od skupocjenog mesa Wagyu goveda porijeklom iz Japana. Tko želi počastiti nepce ovim burgerom, to će platiti 80 funti, odnosno oko 680 kuna.

U ponudi će se naći i nešto jeftiniji burger od jastoga i škampa, koji stoji 'samo' 355 kuna. Gordon Ramsay u meni je uključio i američki burger koji stoji 180 kuna, a za isti iznos posjetitelji restorana moći će pojesti i hot dog. Međutim, tko svoj obrok želi 'pojačati' krumpirićima, i to će morati platiti.

Naime, cijena porcije prženog krumpira iznosi 50 kuna, a dodaci poput kečapa, senfa, parmezana ili tartufa stoje od deset do dvadeset kuna. 'Vjerujem da će biti bolje nego igdje drugdje. Ovo je dovedeno do savršenstva. Srce mi se rastopilo, da mi je neto vrijednost jednaka vašoj tjednoj plaći, sigurno bih sutra došao u London probati taj komadić neba, poručio je chef na Instagramu predstavljajući restoran te je pozvao pratitelje da rezerviraju svoje mjesto u novom restoranu.