O važnosti konzumiranja chia sjemnki puno se govori, a mi podsjećamo da ove sjemenke dolaze iz Južne Amerike, da su izuzetno bogate proteinima, vitaminima, mineralima i vlaknima, te da su sve češći dodatak u pripremi smoothieja i slastica, ali i variva, juha te kruha i peciva. Razlog? Odlično prirodno zgušnjavaju jer stvaraju sluz u doticaju s tekućinom, a mogu se samljeti u brašno i koristiti kao dodatak mješavinama za kruh bez glutena. Donosimo recept za zdrav i ukusan puding.
SASTOJCI
350 ml bademova mlijeka
60 g chia sjemenki
40 g kakaa
3 žlice nektara od agave
½ žličice mljevenog cimeta
PRIPREMA
Pomiješajte sve sastojke tako da dobro razmutite sjemenke chije s tekućinom te to ponovite za minutu-dvije: time se sprečava da od sjemenki nastanu grudice i da potonu na dno. Ostavite ih u hladnjaku najmanje 4 do 5 sati. Tada umiješajte nasjeckanu čokoladu, suho voće, orašaste plodove, kokos…
Brza varijanta
Kad nemate vremena čekati nekoliko sati, žlicu sjemenki chije umiješajte u ½ šalice biljnog mlijeka. Dobro promiješajte svakih nekoliko minuta i za otprilike 15 minuta mješavina će se zgusnuti u puding. Tada umiješajte nasjeckanu čokoladu, suho voće, orašaste plodove, kokos…
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.