O važnosti konzumiranja chia sjemnki puno se govori, a mi podsjećamo da ove sjemenke dolaze iz Južne Amerike, da su izuzetno bogate proteinima, vitaminima, mineralima i vlaknima, te da su sve češći dodatak u pripremi smoothieja i slastica, ali i variva, juha te kruha i peciva. Razlog? Odlično prirodno zgušnjavaju jer stvaraju sluz u doticaju s tekućinom, a mogu se samljeti u brašno i koristiti kao dodatak mješavinama za kruh bez glutena. Donosimo recept za zdrav i ukusan puding.
SASTOJCI
350 ml bademova mlijeka
60 g chia sjemenki
40 g kakaa
3 žlice nektara od agave
½ žličice mljevenog cimeta
PRIPREMA
Pomiješajte sve sastojke tako da dobro razmutite sjemenke chije s tekućinom te to ponovite za minutu-dvije: time se sprečava da od sjemenki nastanu grudice i da potonu na dno. Ostavite ih u hladnjaku najmanje 4 do 5 sati. Tada umiješajte nasjeckanu čokoladu, suho voće, orašaste plodove, kokos…
Brza varijanta
Kad nemate vremena čekati nekoliko sati, žlicu sjemenki chije umiješajte u ½ šalice biljnog mlijeka. Dobro promiješajte svakih nekoliko minuta i za otprilike 15 minuta mješavina će se zgusnuti u puding. Tada umiješajte nasjeckanu čokoladu, suho voće, orašaste plodove, kokos…
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju