Zanimljivo je kako se u samo nekoliko tjedana ovo jednostavno jelo, zahvaljujući viralnim objavama na društvenim mrežama, pretvorilo u obrok koji se jednostavno mora pripremiti. Ukusni spoj tjestenine, feta sira i mini rajčica nije novost ali je zanimljivo kako je teško odoljeti brojnim objavama s istaknutim hashtagom #fetapasta i ne uključiti pećnicu. Jer, vjerovali ili ne, objave pripreme ovog jela na društvenim mrežama razlog su globalnom rastu prodaje feta sira od čak 200 posto u zadnjih mjesec dana. Početkom ožujka ovaj ovaj je hashtag dosegao 662 milijuna pregleda na Tok Toku, a objavljeno je više od 45000 video uradaka kako pripremiti ovo jelo, a ukoliko još niste nabavili namirnice za pripremu ovog jela, požurite. Mi donosimo recept.

Sasatojci, za 4 osobe
450 g tjestenine
1 kocka, 200 g feta sira
½ šalice maslinovog ulja
malo chili papričice
500 g mini rajčica
4 režnja češnjaka
sol, papar
svježi bosiljak

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U posudu za pečenje dodajte malo maslinovog ulja, U sredinu položite komad feta sira, nasjeckanu chili papričicu dodajte po siru te zalijte s malo maslinovog ulja. Mini rajčice i češnjeve češnjaka rasporedite oko sira, dodajte soli i svježe mljevenog papra. Pecite 15 minuta. Potom pojačajte pećnicu na 225 stupnjeva te pecite još 10 minuta. U međuvremenu skuhajte odabranu tjesteninu al dente. Ocijedite. Vilicom usitnite pečeni feta sir, ubacite tjesteninu i sve dobro promiješajte. Prije posluživanja dodajte sveježe listove bosliljka. Dobar tek.

Znate li kako se priprema popularna feta pasta? Otkrivamo
Jenni Haayrinen (@limessa) Feta pasta