Koliko ljubitelja browniesa toliko i recepata za savršenu pripremu mekih, sočnih i neodoljivih slatkih zalogaja. Browniese vole i veliki i mali, možete ih pripremati u kalupima za muffine, zanimljivi su brzi recepti za pripremu u mikrovalnoj pećnici ali mi ipak najviše volimo klasične, pripremljene od ukusne čokolade u pećnici. A za novi doživljaj omiljenog kolača donosimo recept u kojem je važan sastojak - avokado. Dozvolite da vas ova kombinacija iznenadi!

Sastojci

Za browniese
2 avokada
300 g tamne čokolade
200 g šećera
2 jaja
90 g brašna
20 g kakaaa
½ vrećice praška za pecivo
prstohvat soli
3 žlice ulja

Za preljev
1 avokado
1 mahuna vanilije
sok od 1 limete
100 g šećera u prahu

Priprema
Pećnicu uključite da se zagrije na 170 stupnjeva, a na lim za pečenje (dimenzija 20×20) položite papir za pečenje. Avokado ogulite i odstranite košticu, a plod usitnite vilicom kako bi dobili glatku smjesu. 220 g čokolade nasjeckajte i otopite na pari te ju dodajte u zdjelu sa avokadom. Izmiksajte avokado i čokoladu te umiješajte šećer, jaja i ulje. Brašno, kakao, prašak za pecivo i sol pomiješajte i lagano dodavajte u smjesu s avokadom. Na kraju dodajte preostalu čokoladu koju ste grubo nasjeckali. Izlijte tijesto u pleh i pecite 25 do 30 minuta. Kada se kolač ohladi, prelijte ga preljevom ili to možete učiniti kod posluživanja.
Preljev pripremite tako da iscijedite sok od limete, dodate ga oguljenom avokadu narezanom na kockice (kojem ste prethodno izvadili košticu). Sa štapnim mikserom spojite sastojke, dodajte šećer u prahu i promiješajte.