Četvrt stoljeća života jednog restoran i više je nego dovoljno vremena za oblikovanje prepoznatljivosti, imagea, dojma... A ovih je dana istarska 'Pergola' restoran koji je obilježio upravo tih 25 godina. Nažalost ne na način kako je chef i vlasnik restoran Fabricio Vežnaver priželjkivao, jer restoran je još uvijek zbog epidemioloških mjera zatvoren, ali na njima svojstven način, jednostavno, uz objavu fotografija i lijepih sjećanja. Restoran 'Pergola' Fabricio je otvorio s ocem Rikardom, i u svojim su počecima nudili klasična riblja jela, jela koja su tada baš kao i danas bila odraz stila življenja na sjeveru zapadnog dijela Istre, u Zambratiji, nedaleko od Savudrije. Svježe iz mora, domaće, lokalno, u savršenom spoju istarske tradicije i chefovske smjelosti. Upravo ta smjelost ali i upornost te naglasak na kvalitetu vrijednosti su koje je Fabricio Vežnaver utkao u svako svoje jelo, u svaki kutak 'Pergole' koju od 2010. vodi samostalno sa suprugom Ljiljanom. Uz uvijek savršeno svježe ribu, škampe, kozice, sipe, školjke, hobotnice... tu je i uvijek prvoklasno povrće, koje gospodin Rikardo Vežnaver uzgaja u obiteljskom vrtu, maslinovo ulje, sirevi, meso ali i pristup pripremi jela. Iskoristivost, održivost, praktičnost, vrijednosti su koje žive kroz odabir i pripremu svake namirnice u svakoj sezoni, pa ne čudi što nakon uivanja u Pergolinim jelima žarko poželite i recept kako bi jelo pokušali pripremiti u vlastitoj kuhinji.
Pergola je mjesto spoja najboljeg od obiteljskog restorana, usluge, gostoljubivosti i poezije za nepce, što su kvalitete koja su doprinjele prepoznavanju rada samog chefa, kojeg je 2019. godine Gault&Millau Hrvatska proglasio cehfom sutrašnjice, a čiji je restoran član udruženja JRE uvršten i u Michelinov vodič. Na pitanje koji su planovi kako za sezonu tako i bližu budućnost, Fabricio Vežnaver je odgovorio: “Bez obzira na sve neizvjesnosti mi nastavljamo kao i do sada. Predani rad, upornost i kvaliteta ono su od čega ne odstuapmo.”
Uz želju za puno jedinstvenih tanjura poručujemo - sretan rođendan 'Pergola'!
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju