Zaželjeli ste se neke ljutkaste a ukusne delicije? Zašto ne biste probali sami napraviti džem od ljutih papričica i rajčica - delicija je to za koju ne treba puno vremena a kad je napravite, možete je čuvati u hladnjaku više od mjesec dana. Ovaj džem odlično ide uz sir, povrće i meso na žaru a možete njima obogatiti i najobičniji sendvič. Recept koji vam donosimo potpisuje naš chef David Skoko a evo što vam sve treba da ga napravite.
Sastojci:
500g sitno nasjeckanog ljubičastog luka
1kg svježih rajčica (zrelih)
4 režnja češnjaka sitno nasjeckanog
8-12 svježih crvenih chilli papričica grubo nasjeckanih
3 cm svježeg đumbira, oguljenog i nasjeckanog
250g smeđeg šećera
150ml crvenog vinskog octa
0,5 žličice paprike
Priprema:
1. Stavite sve sastojke u veliku tavu s čvrstim dnom i pirjajte na srednje jakoj vatri dok ne procvrči miješajući povremeno.
2. Smanjite vatru i na laganoj vatri kuhajte 1 sat.
3. Štapnim mikserom u uskoj i visokoj posudi usitnite smjesu ali pazeći da
vam ostanu komadići. Potom vratite u tavu i nek još kratko krčka dok
džem ne postane taman i sjajan.
4. Napunite njime sterilizirane male staklenke i čvrsto zatvorite te ostavite u
hladnjaku preko noći. Takav može trajati u hladnjaku i do 6 tjedana.
5. Odličan je u sendvičima, uz sir, povrće i meso na žaru.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju