Zaželjeli ste se neke ljutkaste a ukusne delicije? Zašto ne biste probali sami napraviti džem od ljutih papričica i rajčica - delicija je to za koju ne treba puno vremena a kad je napravite, možete je čuvati u hladnjaku više od mjesec dana. Ovaj džem odlično ide uz sir, povrće i meso na žaru a možete njima obogatiti i najobičniji sendvič. Recept koji vam donosimo potpisuje naš chef David Skoko a evo što vam sve treba da ga napravite.

Sastojci:
500g sitno nasjeckanog ljubičastog luka
1kg svježih rajčica (zrelih)
4 režnja češnjaka sitno nasjeckanog
8-12 svježih crvenih chilli papričica grubo nasjeckanih
3 cm svježeg đumbira, oguljenog i nasjeckanog
250g smeđeg šećera
150ml crvenog vinskog octa
0,5 žličice paprike

Priprema:
1. Stavite sve sastojke u veliku tavu s čvrstim dnom i pirjajte na srednje jakoj vatri dok ne procvrči miješajući povremeno.
2. Smanjite vatru i na laganoj vatri kuhajte 1 sat.
3. Štapnim mikserom u uskoj i visokoj posudi usitnite smjesu ali pazeći da
vam ostanu komadići. Potom vratite u tavu i nek još kratko krčka dok
džem ne postane taman i sjajan.
4. Napunite njime sterilizirane male staklenke i čvrsto zatvorite te ostavite u
hladnjaku preko noći. Takav može trajati u hladnjaku i do 6 tjedana.
5. Odličan je u sendvičima, uz sir, povrće i meso na žaru.