I dalje traju Dani kamenica, gastro delicije koja se kod nas slavi od 7. ožujka do 1. travnja na inicijativu Bota Šare, restorana, točnije obitelji koja se već sedam generacija bavi uzgajanjem malostonskih kamenica. Mesnato tijelo ove plemenite plosnate školjke najizdašnije je u svojoj zrelosti negdje oko blagdana Svetog Josipa, odnosno oko 19. ožujka. Stoga smo vam odlučili predstaviti jedan njihov recept koji uključuje ovu deliciju punu joda, selena, cinka i kroma.
Uživajte u pripremi i okusima oyster rolla!
Sastojci:
- 200 g riže za sushi
- 1 list nori alge
- 20 g krastavaca
- 20 g avokada
- 8 komada kamenica
Priprema:
Nori algu prerezati na pola te na obje polovice alge ravnomjerno rasporediti rižu. Krastavce i avokado narezati na prutiće 1 cm debljine te ih posložiti po sredini rolice zajedno s pohanim kamenicama. Uz pomoć makisua zarolati rolicu. Dobivenu rolicu posuti sezamom, izrezati na osam komada i servirati s ukiseljenim đumbirom i wasabi pastom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.