I dalje traju Dani kamenica, gastro delicije koja se kod nas slavi od 7. ožujka do 1. travnja na inicijativu Bota Šare, restorana, točnije obitelji koja se već sedam generacija bavi uzgajanjem malostonskih kamenica. Mesnato tijelo ove plemenite plosnate školjke najizdašnije je u svojoj zrelosti negdje oko blagdana Svetog Josipa, odnosno oko 19. ožujka. Stoga smo vam odlučili predstaviti jedan njihov recept koji uključuje ovu deliciju punu joda, selena, cinka i kroma.
Uživajte u pripremi i okusima oyster rolla!

Sastojci:

- 200 g riže za sushi
- 1 list nori alge
- 20 g krastavaca
- 20 g avokada
- 8 komada kamenica

Priprema:

Nori algu prerezati na pola te na obje polovice alge ravnomjerno rasporediti rižu. Krastavce i avokado narezati na prutiće 1 cm debljine te ih posložiti po sredini rolice zajedno s pohanim kamenicama. Uz pomoć makisua zarolati rolicu. Dobivenu rolicu posuti sezamom, izrezati na osam komada i servirati s ukiseljenim đumbirom i wasabi pastom.