I dalje traju Dani kamenica, gastro delicije koja se kod nas slavi od 7. ožujka do 1. travnja na inicijativu Bota Šare, restorana, točnije obitelji koja se već sedam generacija bavi uzgajanjem malostonskih kamenica. Mesnato tijelo ove plemenite plosnate školjke najizdašnije je u svojoj zrelosti negdje oko blagdana Svetog Josipa, odnosno oko 19. ožujka. Stoga smo vam odlučili predstaviti jedan njihov recept koji uključuje ovu deliciju punu joda, selena, cinka i kroma.
Uživajte u pripremi i okusima oyster rolla!
Sastojci:
- 200 g riže za sushi
- 1 list nori alge
- 20 g krastavaca
- 20 g avokada
- 8 komada kamenica
Priprema:
Nori algu prerezati na pola te na obje polovice alge ravnomjerno rasporediti rižu. Krastavce i avokado narezati na prutiće 1 cm debljine te ih posložiti po sredini rolice zajedno s pohanim kamenicama. Uz pomoć makisua zarolati rolicu. Dobivenu rolicu posuti sezamom, izrezati na osam komada i servirati s ukiseljenim đumbirom i wasabi pastom.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju