Volite li kombinaciju okusa neutralnog mascarpone sira, slatkasto kisele kreme od naranče te ekstrakta badema, ovo je recept za vas. Ova je torta savršena bilo da pripremate rođendansku poslasticu ili tortu za nedjeljni ručak, a preporuka je da orange curd, kremu od naranče, pripremite dan ranije kako bi se savršeno pripremljena i ohlađena pokazala svoj savršeni okus. Ova se krema može pripremiti od običnih naranči ali i od onih crvenih što će posebno istaknuti odličnu kisleo slatku kombinaciju. Donosimo recept.

Torta s mascarpone sirom i orange curdom 

Sastojci

Biskvit za tortu

180 g brašna
170 g šećera
2 žličice praška za pecivo
¼ žličice soli
15 g maslaca
65 g ulja
113 punomasnog mlijeka
113 g jogurta
1 žličica elstrakta badema
2 bjelanjka

Orange curd

naribana korica jedne naranče
70 g svježe iscijeđenog soka
50 g šećera
3 žutanjka
35 g maslaca sobne temperature

Krema od mascarpone sira

175 g vrhnja (ohlađenog)
75 g šećera
170 g mascarpone sira (ohlađenog)
1 žličica vanilije

Pripremite savršenu tortu čiji su glavni sastojci mascarpone i orange curd
atsloanestable.com 

Priprema

Biskvit za tortu
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite kalup za tortu promjera 15 cm i obložite ga papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo I sol. Promiješajte. Maslac narežite na kockice i dodajte suhim sastojcima. Miksajte na niskoj brzini sve dok se ne spoje sastojci. Dodajte ulje, mlijeko, jogurt, ekstrakt badema, miksajte kako bi se svi sastojci povezali. U odvojenoj posudi istucite bjelanjke. Malo po malo dodavajte bjelanjke u smjesu. Sjedinite. Izlijte smjesu u kalup i pecite 26-28 minuta, ili do trenutka kada čačkalica koju ćete utisnuti u biskvit ostane čista. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.

Orange curd
U posudi pomiješajte sve sastojke. Posudu stavite nad posudu s ključalom vodom te miksajte sve dok se smjesa na počne hvatati za žlicu. Procijedite curd preko sita s velikim rupicama, ostavite preko noći u hladnjaku.


Krema od mascarpone sira
U posudi miksajte vrhnje, šećer, mascarpone i vaniliju. Na početku miksajte na niskoj brzini, potom pojačavajte brzinu sve dok krema ne postane sjajna i ljepljiva.

Priprema torte
Prerežite biskvit na dva dijela. Na donji dio nanesite tanki sloj kreme od mascarponea, razmažite od ruba do ruba. Nanesite orange curd po čitavoj površini. Pokrijte gornjim slojem biskvita. Tortu premažite kremom od mascarpone sira. Dekorirajte po želji, kriškama naranče, svježim cvijećem. Uslast!

Pripremite savršenu tortu čiji su glavni sastojci mascarpone i orange curd
atsloanestable.com