Ako ste trenutno na keto dijeti, odnosno na prehrani s niskim udjelom ugljikohidrata te visokim udjelom masti, a istovremeno znate kako je doručak najvažniji obrok u danu, možda ćete se naći u problemu što točno pripremiti za jutarnji obrok a da odgovara tom principu prehrane. Keto dijeti je cilj korištenje masti za pretvorbu u energiju te topljenje viška masnih naslaga, dakle, doručak, kao uostalom i ostali obroci, moraju biti bogati mastima. Srećom, postoji toliko mogućnosti što možete jesti za doručak, od klasika kao što su slanina i jaja pa sve do palačinki, ako ste spremni biti kreativni u načinu na koji ih pravite.
Mi vam donosimo ukusan recept za muffine od jaja s povrćem, savršeni keto doručak za ljude u pokretu. Preporučujemo muffine peći večer prije, a nakon toga ih možete danima držati u frižideru te na taj način možete imati riješen doručak i za nekoliko dana unaprijed!  Ovi muffini prepuni su proteina i namijenjeni su svima koji vole kombinaciju jaja, batata i slanine, dakle i ako nisu na keto dijeti.
A evo što vam sve treba za ovaj recept.

Sastojci:
Maslinovo ulje
1 srednji batat narezan na kockice
1 rajčicu, narezanu na kockice
1 šalica narezanog sira cheddar
6 feta slanine, narezanih na kockice
10 velikih jaja
1/4 šalice jednake mješavine mlijeka i vrhnja (tzv. half-and-half)
sol i papar

Priprema:
Postavite rešetku u sredinu pećnice i zagrijte na 200 ° C. Standardni lim za muffine obilno premažite maslinovim uljem. Izmrvljeni batat, sir, rajčicu i slaninu ravnomjerno podijelite u kalupe.
Stavite jaja, mješavinu mlijeka i vrhnja, sol i papar u veliku posudu i umutite dok se jaja potpuno ne stope. Ulijte u kalupe za muffine, puneći svaki do pola ili najviše do tri četvrtine.
Pecite dok muffini lagano ne porumene oko rubova, oko 12 do 14 minuta. Izvadite i upstate da se hladi dvije do tri minute. Pređite nožem oko svakog kalupa kako biste olabavili muffine prije nego što ih izvadite iz lima. Pospite, po želji, s narezanim mladim lukom.