Postoji toliko preslatkih uskrsnih poslastica, ali mi smo se odlučili za jednostavne keksiće u obliku zečića i pisanica. Naravno, za to vam treba i prigodni kalup makar, ako ga nemate, tijesto se može prilično jednostavno oblikovati nožem. Uključite i djecu da vam pomognu ispeći ovu uskrsnu slasticu - i pustite neka je sami ukrašavaju - s kokosovim brašnom, šarenim čokoladnim mrvicama ili, kako i stoji u receptu, smjesom od šećera i bjelanjaka. I, ne zaboravite, glavni trik za najbolji okus ovih keksića je da tijesto prije izrade - dobro ohladite.
Uživajte!

Sastojci:
350g višenamjenskog brašna (plus još za radnu površinu)
1/4 žličice soli
65g maslaca, sobne temperature
30g krem sira, na sobnoj temperaturi
40g granuliranog šećera
1 veliko jaje, plus dodatno bjelanjak jednog jaja
1/2 žličice čistog ekstrakta vanilije
170g šećer u prahu
1/2 žličice vode
kokosovo brašno, šarene čokoladne mrvice za ukrašavanje

Priprema:
Pomiješajte brašno i sol u posudi. Istucite maslac, krem sir i granulirani šećer mikserom na srednjoj brzini dok smjesa ne postane lagana i pahuljasta, 2 do 3 minute. Istucite cijelo jaje i vaniliju. Postepeno umiješajte u brašno dok se ne sjedini.
Razvucite tijesto u oblik diska i zamotajte u plastičnu foliju. Ohladite na 1 sat ili čak držite u frižideru nekoliko dana (do tjedan dana).
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Dva lima za pečenje obložite papirom za pečenje. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte tijesto do debljine cca 6 mm. Izrežite kolačiće pomoću kalupa ili ih sami oblikujte u željene oblike jaja i zečića. Ostatke tijesta opet zamijesite i izrežite još kolačića.
Pecite dok keksići ne porumene oko rubova, 11 do 12 minuta. Ostavite u limu da se hlade još pet minuta a potom izvadite kolačiće van da se potpuno ohlade.
Napravite glazuru: umutite šećer u prahu, bjelanjak i vodu u posudi dok smjesa ne postane gusta i glatka. Prebacite u vrećicu za ukrašavanje i iscrtajte željene ukrase ili pustite djecu da ukrašavaju po želji sa kokosovim brašnom i šarenim čokoladnim mrvicama.