Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gourmet

Slavni restoran Noma izabrao udrugu Chef kuha doma kao heroje pandemije

Autor Ela Radić
Autor Ela Radić

Chef Bojan Kljajić i koordinatorica volontera, Mirta Livingston, pozvani su na večeru u kultni restoran, kao zahvalu za pomaganje ljudima u potrebi

Izvor: Profimedia

Kultni danski restoran chefa Renéa Redzepija, Noma, proglasila je udrugu Chef kuha doma herojima pandemije. Taj je restoran, naime, još u ožujku, putem društvenih mreža pozvao na nominiranje onih ljudi koji su se, pomažući bližnjima, istaknuli tijekom pandemije koronavirusa. Njima u čast, odlučili su pripremiti večeru i to prvu nakon ponovnog otvaranja Nome u lipnju. Natječaj je bio međunarodnog karaktera i tko god je htio mogao je nominirati svoje heroje pandemije. Udruga Chef kuha doma, kroz koju djeluju naši poznati chefovi kao što su Marin Rendić, Mate Janković i drugi, a koji su se angažirali oko kuhanja toplih obroka potrebitima nakon potresa u Petrinji i Sisku krajem prošle godine, nominirala je chefa Bojana Kljajića. On je nakon spomenutog potresa radio kao šef kuhinje u Sisku te se istaknuo svojim neumornim pomaganjem zajednici. Uz njega, kao pratnju, nominirali su i koordinatoricu volontera, Mirtu Livingston.
Glasati se moglo do početka travnja a pobjednici u lipnju putuju u Kopenhagen na počasnu večeru.

A evo što su poručili iz udruge:

“Ponosno objavljujemo da je NOMA jučer javila da je naša ekipa proglašena herojima pandemije, i biti će prva kad se nakon lockdown-a restoran otvori, za koju će kuhati posebnu večeru. To je veliko veselje za sve nas, ali na neki način i dodatna podrška svim ljudima u potresom pogođenoj Baniji. Također, svima u našoj lijepoj domovini koji su radi pandemije patili i pomagali zaraženima i oboljelima na bilo koji način.
Nije lako biti na prvoj crti pandemije. Ova nagrada ide njima. Oni su pravi heroji. Nama je bila čast biti u mogućnosti pomoći kako smo najbolje znali. I opet ćemo, ako zatreba.”, zaključili su.

Najčitanije

NAJNOVIJE

Najčitanije

Najnovije