Udruga Jeunes Restaurateurs Hrvatska (JRE) ponosni je dio europske JRE obitelji koja u 16 zemalja okuplja više od 360 vrhunskih chefova. Načelo JRE-a, koji je još 1974. osnovan u Parizu, nije kompetitivnost nego kooperativnost pa stoga u udruzi rame uz rame djeluju chefovi s Michelinovim zvjezdicama, Gault&Millau tokama, top-pozicijama na listama 50 Best, a mjesta su to iz lanca Relais Chateaux ili pak Luxury Hotels of the World. JRE Hrvatska djeluje deset godina, a u 2021. godinu udruga je ušla s dva nova člana: konobom Zijavica iz Mošćeničke Drage i restoranom Navis iz Opatije, uz pripadajuće članove San Rocco - Brtonigla, Monte* - Rovinj, Pergola - Savudrija, Badi - Umag, Marina - Novigrad, Zigante - Livade, Draga di Lovrana* - Lovran, Plavi podrum - Volosko, Villa Ariston - Opatija, Boškinac* - Pag, Pelegrini* - Šibenik, Foša – Zadar, Dubravkin put - Zagreb i Boba - Murter.

Mastercard i JRE Hrvatska pozivaju na - Passion week
JRE Hrvatska 

U doživljaju JRE-a nezaobilazan je i njihov slogan - Talent & Passion, jer za ove restorane njihov je poziv više od posla, on predstavlja način života, predani rad koji spaja najbolje od talenta, ali i strasti - prema kuhanju, kreaciji i gostoprimstvu. Upravo je ta kvaliteta bila inspiracija za pokretanje projekta Passion week koji je JRE Hrvatska osmislio s Mastercardom za 2021. godinu. Projekt je u različitim terminima dostupan u svih 16 restorana, i to tako da svaki restoran tijekom dva odabrana tjedna nuditi posebno kreiran jelovnik od tri slijeda bez pića po pristupačnoj cijeni od 700 kn uz plaćanje Mastercard karticama. Cijena vrijedi za dvije osobe sve do kraja listopada ove godine.

Mastercard i JRE Hrvatska pozivaju na - Passion week
JRE Hrvatska 

Cilj je ovog projekta omogućiti mladima, ljubiteljima gastronomije, gostima koji vole fine dining, ali i onima koji tek žele upoznati fine dining da dožive iskustvo objedovanja u JRE restoranu te tako podrže lokalne restorane, domaće proizvođače, dobavljače, sve one koji su uključeni u proces restoranskog poslovanja. 

Kako ostvariti priliku za uživanje u Passion weeku? Rezervacijom stola u restoranu, uz napomenu da je rezervacija za Passion week, te uz obavezno plaćanje Mastercard karticom. A jelovnici u najavi otkrivaju kako će se u svibanjskim terminima projekta Passion week uživati u vrhunskim sezonskim jelima s naglaskom na lokalne namirnice te autentičnu priču svakog od restorana.

Mastercard i JRE Hrvatska pozivaju na - Passion week
JRE Hrvatska Restoran Pelegrini
Mastercard i JRE Hrvatska pozivaju na - Passion week
JRE Hrvatska Chef Rudolf Štefan, Pelegrini

To je i najbolja pozivnica da u perioduod 10. do 24. svibnjaovaj gastro doživljaj doživite u srcu Šibenika, na raskošnoj terasi restorana Pelegrini, gdje goste između ostalog očekuje i jelo od vrsne ribe gof; ili da se zaputite u restoran Badi smješten u Lovrečici kraj Umaga, koji ovih dana obilježava 35 godina uspješnog rada, a gdje će posebno uživati ljubitelji ideje sirovog iz mora.

Mastercard i JRE Hrvatska pozivaju na - Passion week
JRE Hrvatska Nado i Ivan Badurina, restoran Badi

Mastercard i JRE Hrvatska pozivaju na - Passion week
JRE Hrvatska Restoran Badi

Zadarski riblji restoran Foša smješten u bedemu lučice Foša, Passion week goste dočekuje dry aged ribom, što je i više nego dobar razlog za rezervacijom temina, dok poziv za autentično iskustvo uživanja u najboljem od Kvarnerskog zaljeva šalje i konoba Zijavica, smještena na samoj plaži Moščenićke Drage, a koja Passion week jelovnik nudi u periodu od 10. do 17. svibnja.

Mastercard i JRE Hrvatska pozivaju na - Passion week
JRE Hrvatska Chef Saša Began, restoran Foša

Mastercard i JRE Hrvatska pozivaju na - Passion week
JRE Hrvatska Restoran Foša
Mastercard i JRE Hrvatska pozivaju na - Passion week
JRE Hrvatska Chef Stiven Vunić, Zijavica

Mastercard i JRE Hrvatska pozivaju na - Passion week
JRE Hrvatska Konoba Zijavica

Više o budućim terminima održavanja Passion weeka potražite na društvenim mrežama i OVDJE.