Sezona je bazge, mirisnih bijelih cvjetova koji se uglavno sabiru za pripremu sirupa te koji se sušenjem pripremaju za odličan čaj. Ali cvijet bazge, bogat antioksidansima, vitaminom C, željezom, kalijem i natrijem, koji je i odličan diuretik, može biti i poslasticom. Pohani cvjetovi bazge pripremaju se lako, umakanjem u smjesu kao za plačinke te prženjem dok ne porumene.
Sastojci
12 komada procvalih cvjetova bazge
250 g brašna
malo soli
200 ml mlijeka ili tamnog piva
ulje
šećer u prahu za posipanje
Priprema
Oprezno ispirite hladnom vodom naizmjence 12 komada procvalih cvjetova bazge te ih ostavite na kuhinjskom papiru da se ocijede. Zatim pomiješajte brašno s prstohvatom soli i tekućinom (mlijeko ili tamno pivo). Ulje ugrijte u posudi za prženje, cvjetove uronite u tijesto i popržite do svijetlosmeđe boje. Stavite ih na kuhinjski papir da se kratko ocijede te ih odmah pospite šećerom u prahu i poslužite.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju