Vrijeme je uživanja u jelima s grila ali i za pripremu jednostavnih a opet ne tako čestih zalogaja. Zato je svoje mjesto na grilu našla i palenta, a sve kako bi pripremili zdravu i hranjivu bazu idelanu za nadjevanje sirevima i povrćem, onu koja će biti razlogom za pripremu ukusnih i ne tako klasičnih sendviča. Palenta s grila odličan je i prilog, a priprema se ovako:

Sastojci
200 g palente
malo maslaca
maslinovo ulje
grančica ružmarina
100 g parmezana
2 češnja češnjaka

Priprema
Skuhajte palentu prema uputama te pri kraju kuhanja umiješajte komadić maslaca i parmezan. Kuhanu planetu razlijte i poravnajte na radnu površinu, a kad se ohladi, izrežite je na pravokutnike veličine 7×10 cm. Izgnječite malo svježeg ružmarina s maslinovim uljem pa time namažite pravokutnike od palente, po njima rasporedite listiće češnjaka i stavite ih na gril. Pecite pet minuta pa okrenite da se ispeče i s druge strane. Poslužite toplo. Za pripremu neodljivih sendviča na kriške palente dodajte komad feta sira, malo pršuta te sitnonasjeckanu ralčicu začinjenu s mako maslinovog ulja. Dobar tek.

Zdravo s grila – grilana palenta
Shutterstock