Vrijeme je uživanja u jelima s grila ali i za pripremu jednostavnih a opet ne tako čestih zalogaja. Zato je svoje mjesto na grilu našla i palenta, a sve kako bi pripremili zdravu i hranjivu bazu idelanu za nadjevanje sirevima i povrćem, onu koja će biti razlogom za pripremu ukusnih i ne tako klasičnih sendviča. Palenta s grila odličan je i prilog, a priprema se ovako:
Sastojci
200 g palente
malo maslaca
maslinovo ulje
grančica ružmarina
100 g parmezana
2 češnja češnjaka
Priprema
Skuhajte palentu prema uputama te pri kraju kuhanja umiješajte komadić maslaca i parmezan. Kuhanu planetu razlijte i poravnajte na radnu površinu, a kad se ohladi, izrežite je na pravokutnike veličine 7×10 cm. Izgnječite malo svježeg ružmarina s maslinovim uljem pa time namažite pravokutnike od palente, po njima rasporedite listiće češnjaka i stavite ih na gril. Pecite pet minuta pa okrenite da se ispeče i s druge strane. Poslužite toplo. Za pripremu neodljivih sendviča na kriške palente dodajte komad feta sira, malo pršuta te sitnonasjeckanu ralčicu začinjenu s mako maslinovog ulja. Dobar tek.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.