Kasno proljeće i ljeto vrijeme je domaćeg povrća, vrijeme je svježih salata. A salata ima novo značenje ako je pripremite od kruha i to starog kruha. Odlična ideja, jer osim što je salata poznata pod nazivom panzanella ukusna ovo je i način kako se možemo pobrinuti da stari kruh ne završi kao food waste. Panzanella dolazi iz Italije, iz Toskane, i po tradicionalnom receptu uz kruh se dodaju rajčice ali i krastavci, paprike, luk. Dodatkom maslinovog ulja, octa ali i mozzrelle ova salata je više od priloga! Recepti su brojni ali svima je zajedničko – pripremljenu salatu ohladite u hladnjaku, oduševit će vas.
Sastojci
150 g staro kruha
2 žlice bijelog alkoholnog octa
2 manja luka
400 g rajčice
1 krastavac
1 češanj češnjaka
1 žlica crnih maslina
4 žlice maslinovog ulja
svježi bosiljak
sol, papar
Priprema
Razlomite kruh na komadiće pa prelijte mješavinom od 100 ml vode i ½ žlice octa. Lagano izmiješajte rukama i ostavite desetak minuta. Narežite povrće na tanke ploškice, kockice i trakice, češnjak sitno nasjeckajte. Operite i protresite listiće bosiljka. Za preljev izmiješajte ulje, ocat, sol i papar. Prelijte po povrću. Na kraju dodajte masline i komadiće kruha te ukrasite bosiljkom. poslužite kao prilog pečenom mesu ili ribi.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju