Koja je razlika između biljke i aromatične biljke? Spada li riža u žitarice ili sjemenke? Što svjež a što je sirov proizvod? Samo su neka od pitanja na koje će ova knjiga pružiti odgovor, ali ne bilo kakav odgovor, već odgovor slavnog chefa Ferrana Adrie, i to u knjizi Unelaborated Products, u izdanju Phaidona. Ime koje je promijenilo gastronomiju, ime koje je kroz El Bulli restoran otvorio vrata novoj visokoj kuhinji, onaj baziranoj na znanosti. On je i osoba koja je trenirala, učila te inspirirala chefove kao što su Joan Roca, Andoni Luis Aduriz, Gaggan Andan, Massimo Bottura...

Chef Ferran Adria nova knjiga Unelaborated Products
Phaidon 

Zatvaranjem restorana 2011. Ferran Adrià se povukao u svijet istraživanja a ova je knjiga uradak koji uči sve o osnovama namirnica, svojevrsna enciklopedija kategorija te razumijevanja prirode, prijeko potrebnih kako bi razumjeli i svijet unutar kuhinje. Unelaborated Products, treće djelo slavnog chefa (knjige koje su prethodile su "What is Cooking" i "The Origins of Cooking"), je savršena knjiga za sve koji se žele baviti stvarnom gastronomijom, a dostupna je kroz prednarudžbe dok će se u prodaji naći u rujnu 2021.