Koja je razlika između biljke i aromatične biljke? Spada li riža u žitarice ili sjemenke? Što svjež a što je sirov proizvod? Samo su neka od pitanja na koje će ova knjiga pružiti odgovor, ali ne bilo kakav odgovor, već odgovor slavnog chefa Ferrana Adrie, i to u knjizi Unelaborated Products, u izdanju Phaidona. Ime koje je promijenilo gastronomiju, ime koje je kroz El Bulli restoran otvorio vrata novoj visokoj kuhinji, onaj baziranoj na znanosti. On je i osoba koja je trenirala, učila te inspirirala chefove kao što su Joan Roca, Andoni Luis Aduriz, Gaggan Andan, Massimo Bottura...
Zatvaranjem restorana 2011. Ferran Adrià se povukao u svijet istraživanja a ova je knjiga uradak koji uči sve o osnovama namirnica, svojevrsna enciklopedija kategorija te razumijevanja prirode, prijeko potrebnih kako bi razumjeli i svijet unutar kuhinje. Unelaborated Products, treće djelo slavnog chefa (knjige koje su prethodile su "What is Cooking" i "The Origins of Cooking"), je savršena knjiga za sve koji se žele baviti stvarnom gastronomijom, a dostupna je kroz prednarudžbe dok će se u prodaji naći u rujnu 2021.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.