Sol, tako nezamjenjiv dodatak svakom jelu, ima i novu dimenziju ukoliko posegnete za vama omiljeni dodacima – aromatičnim biljem i citrusima. Jer priprema soli s aromatičnim začinima je i više nego jednostavna a rezultat će biti iznimno ukusan začin. Ove su mješavine odličan dodatak jelima kojima će sol i aromatične začinske biljke istaknuti najbolje od okusa, bez obzira pripremate li pečena ili kuhana jela ili salate. Za pripremu je potrebna krupna morska sol (idealna količinaje oko 100 g), odabrani začini (naš su odabir origano, ružmarin, bosiljak, mažuran, majčina dušica i kadulja) ili korica citrusa. Količine začina odredite prema želji, a pripremljenu sol čuvajte u staklenci s poklopcem.

Sol začinjena citrusima i aromatičnim biljem
Usitnite malo ružarina, origana i majčine dušice, naribajte koricu jednog limuna. Dobro promiješajte i vaša je sol spremna za dodatak jelima s piletinom i ribom te kao savršeni začin ljetnim salatama.

Sol sa začinima, odličan dodatak jelima
Profimedia