Ljeto je, pa u skladu s visokim temperaturama biramo jela u kojima ćemo rado uživati ali i čija priprema nije zahtjevna, pa su visoko na listi poželjnih upravo ljetne salate. A za sve ljubitelje krumpira omiljeni ljetni obrok zasigurno su krumpire salate – kako one najosnovnijeg okusa tako i one s nešto više ukusnih sastojaka. Donosimo recept za jelo koje možete poslužiti kao samostalni obrok ali i kao prilog, dovoljno je unaprijed skuhati krumpir te pripremiti ukusnu salatu.

Krumpir salata s jajima i lososom

Sastojci
100 g dimljenog lososa
5 većih krumpira
šaka mladog špinata (opranog)
1 luk
1 mladi luk
2 mala kisela krastavca
3 žlice ulja
1 žlica octa
4 jaja
sol, papar
svježi kopar

Priprema
Krumpire skuhajte u kori. Jaja kuhajte otprilike 10 minuta. Narežite luk i mladi luk te krastavce. Ogulite i narežite jaja i krumpir pa pomiješajte s lukom i krastavcima. Nasjeckajte losos te dodajte ostalim sastojcima. Dodajte špinat. Posolite, poparite te prelijte uljem i octom, dobro promiješajte pa ukrasite svježim koprom. Dobar tek!