Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uz poslastice chefa Redzepija kuhajte kao u Nomi

Kreativna kuhinja slavnog restorana svoj uspjeh temelji i na umjetnosti fermentacije. Otkrijte koji će to proizvodi biti dostupni i širem tržištu

 Izvor: Noma Projects

Chef Rene Redzepi ne prestaje s iznenađenjima od kojih je najnovije ono pod nazivom Noma Projects, svojevrsni nastavak uspješnog i nadasve zanimljivog projekta Noma Ferments, fermentacijskog laboratorija u kojem nastaju veličanstveni Noma okusi.

 Izvor: Noma Ferments

Nošeni idejom kako se istraživanjem i predanim radom te primjenom tradicionalnih tehnika, svakoj namirnici može pristupiti s željom isticanja pune snage okusa, ovaj je tim odlučio vrijeme pandemije provesti radno, te su pokrenuli proizvodnju proizvoda koje će biti dostupni i svima onima koji žele unijeti dio Nomine čarolije u pripremu jela kod kuće.

 Izvor: Noma Projects

Predstvaljanjem Noma Projects chef Redezepi je istaknuo: “Noma Project je prostor za kanaliziranje našeg znanja, umjetnosti pripreme i eksperimetiranja u novi smjer. Od proizvoda i za vašu smoćnicu do društvenih inicijativa, svaki će dio projekta biti potvrda koliko nam je stalo do hrane.”

 Izvor: Noma Projects

Prvi korak unutra ovog projekta je Project 001, Nomina linija vegetarijanskih garuma, umaka koji se pripremaju po tisućljetnom receptu, a na čijem doživljaju u Nomi rade već skorom dva desetljeća. Jer ovaj je umak definicija pojma umami, onaj koji jelima u Nomi daje na posebnosti. Taj će proizvod, koji je trnutno u nastajanju, krajem godine biti dostupan i širem tržištu i to u zanimljivim verzijama – od dimljenih gljiva te od riže i jaja. 

Osim sadržajem ovi proizvodi oduševljavaju i dizajnom koji potpisuje agencija Gretel iz New Yorka te umjetnik David Shrigley.
Veseli iščekivanje što je to što će chef Redzepi sljedeće predstaviti kroz Noma Projects.

 Izvor: Noma Projects

Magazin

Royals