Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi hit - kokteli inspirirani prirodom

Inovativni barmeni sve češće dodaju lokalno bilje svojim pićima

 Izvor: Profimedia

Drinkable Country novi je program koji je nedavno predstavljen u Švedskoj, u sklopu kojeg će stručnjaci za pića posluživati napitke i koktele izrađene od lokalnih sezonskih sastojaka. "Najveći svjetski bar na otvorenom" sastoji se od 16 stolova raspoređenih diljem švedskog sela gdje posjetitelje potiče da žive svojom Allemansrätten tradicijom: slobodom lutanja. Zajedno s lokalnim vodičima gosti mogu skupljati bobičasto voće ili zelenje koje će se ubaciti u njihova pića.

Najveći svjetski bar na otvorenom
Najveći svjetski bar na otvorenom
Izvor: Niklas Nyman, Visit Sweden

Slična stvar se događa i u Londonu - u Mayfairu je otvoren Native at Browns koji, primjerice, poslužuje martini od algi. On je napravljen od ukiseljenog morskog komorača kojeg suosnivačica Imogen Davis nabavlja iz oceana u blizini svoje kuće u Essexu. Koktel s mliječnim punčem uključuje morsku pasjakovinu a u izradi napitaka koriste i livadsko cvijeće a čajeve rade od skupljenog lišća.

Native at Browns u Londonu
Native at Browns u Londonu
Izvor: Profimedia

I hongkoški bar Penicillin, inače u travnju proglašen najodrživijim barom u Aziji 2021. godine, hranu i piće proizvodi usredotočujući se na lokalnu hranu i sastojke.

“Naša je kuhinja prije bila ponuđena da nudi jedinstveno iskustvo u laboratorijskoj hrani”, rekla je suosnivačica Agung Prabowo i dodala da joj je “zaista uzbudljivo vidjeti kako se više barmena širom svijeta odlučuje za upotrebu sastojaka iz lokalnog izvora.”

Magazin

Royals