Popularni umak crveni pesto ili pesto rosso za čiju pripremu recepte možete pronaći označene i nazivom pesto alla trapanese, sicilijanska je varijanta zelenog umaka pesto genovese, tipična za grad i regiju Trapani, sicilijanski odgovor na ligurijsku deliciju. I dok su za pesto genovese važan sastojak pinjoli za pripremu crvenog pesta se koriste bademi, a duša umaka su sušene rajčice jer obiluju intenzivnim okusom. Pokušajte, nije teško!
Pesto rosso
Sastojci
80 g sušenih rajčica mariniranih u ulju
2 nasjeckana češnja češnjaka
40 g blanširanih badema
50 g a pecorino ili paremezan sira
50 ml maslinova ulja
sol
Priprema
Ocijedite sušene rajčice čuvane u ulju te ulje sačuvajte. Rajčice narežite na veće komade te ih zajedno s uljem, nasjeckanim češnjakom, dvije žlice badema, sirom i maslinovim uljem miksajte dok ne dobijete kremu. Posolite po želji. Tako pripremljen crveni pesto možete čuvati na hladnom otprilike dva tjedna. Poslužite kao umak i začin za tjesteninu.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju