Ovaj zapečeni voćni puding ukusan je francuski ljetni desert koji se opisuje kao mekan, sočan, pjenast, savršen... I dok sastojci i način pripreme djeluju jednostavno, već kušano, sigurni smo da ćete se u ovu slasticu zaljubiti već na prvo kušanje. I dok se uglavnom priprema s trešnjama, predlažemo borovnice, ali i druge vrste ljetnog voća, marelice, ribize, šljive... Naš je prijedlog da ovaj desert pripremite kao porcije, ali jednako je ukusno pripremiti ga i u većoj posudi za pečenje. U slast!

Clafoutis s borovnicama

Sastojci
130 g maslaca
120 g pinjola
130 g šećera
4 jaja
100 g mljevenih badema
2 žlice praška za puding od vanilije
200 g borovnica
2 žlice šećera u prahu

Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U lončiću na tihoj vatri otopite maslac. Pinjole fino sameljite ili usitnite u mikseru. Umutite jaja sa šećerom tako da dobijete svijetlu, pjenastu kremu pa malo-pomalo oprezno dodajte otopljeni maslac – smjesa mora ostati pjenasta. Posebno pomiješajte bademe, pinjole i prašak za puding te ih primiješajte u smjesu od jaja. Dobivenu smjesu rasporedite u šest vatrostalnih posuda (promjera 12 cm) koje ste namastili i posuli brašnom pa gore stavite oprane i osušene borovnice. Pecite slasticu 15 minuta, a potom je ostavite još 5 minuta u isključenoj pećnici. Clafoutis izvadite, pospite šećerom u prahu i poslužite ga toplog.

Clafoutis s borovnicama, zapečeni puding
Profimedia