Paletas su klasični meksički sladoledi, najsličniji našim sladoledima na štapiću na vodenoj bazi, posebni po tome što sadrže svježe voće koje privlači kako okusom tako i bojama svakog od sladoleda. Mogu se pripremati s mlijekom i zaleđuju se u mirnome stanju, ne miješaju se poput klasičnog sladoleda. Za razliku od sladoleda ili sorbeta, koji se umućuju dok se smrzavaju kako bi se spriječilo stvaranje kristala leda, sladoled je zamrznut u mirovanju. Najčešće se koristi neko egzotično voće (ananas, banane, mango, kivi, guava…), a ponekad se aromatizira i s dodatkom malo alkohola u varijantama za odrasle. Još su ukusniji kada ih se umoči u čokoladu i uvalja u smrvljene orašaste plodove, mrvice od keksa ili kokos, a odlična je i ideja kombinacije više voća u jednom sladoledu. A kako pripremiti ovo sočno ljetno zadovoljstvo? Donosimo recept u kojem umjesto vode dodajemo savršeno mlijeko od kokosa.

Paletas s voćem
3 šalice krupno narezanog voća po želji, preporuka su ananas, mango, lubenica, naranča, jagode, maline...
300 ml kokosova mlijeka
2 žlice meda
sok od 1 limete

Izmiksajte sve sastojke u blenderu, po potrebi dodajte malo vode. Ulijte u kalupe za sladoled sa štapićem te stavite u zamrzivač. Nakon pola sata dodajte štapiće te ostavite u zamrzivaču još dva sata.

Pripremite paletas, voćni sladoled
Profimedia