Kada razmišljate o hrani punoj okusa, tofu vam sigurno nije prvi na pameti. A ni niže na listi… Ova mekana bijela namirnica zapravo ni nema okus, što ju je, na žalost, stavilo na popis one hrane koju treba izbjegavati ako želite jesti nešto ukusno. No, ako tofuu ipak date šansu, mogli biste se iznenaditi!
Mi vam danas donosimo recept za kajganu od tofua. Naime, ako ste vegan, znate da je nekad teško zamijeniti neka jela prateći ovaj način prehrane. No, tofu je jedna od onih namirnica od kojih možete napraviti jela koja okusom podsjećaju na nevegnaska. Iako tofu ne može zamijeniti jaja, kajgana od tofua zaista ima okus poput kajgane od jaja.
Uz njega, možete kombinirati razne sezonske i/ili omiljene namirnice, a mi vam u nastavku donosimo jednu od verzija ovog ukusnog i zdravog doručka.

kajgana od tofua recept
Profimedia 

Sastojci:
400 g organskog, čvrstog tofua
1 mali luk, narezan na kockice
Pola male crvene paprike, narezane na kockice
Pola male zelene paprike, narezane na kockice
2 žlice biljnog ulja
2.5 žlice nutritivnog kvasca
1 žličica češnjaka u prahu
Pola žličice morske soli
Pola žličice bosiljka
1/4 žličice kurkume
1/4 žličice paprike
1/4 žličice mljevenog kima
1/8 žličice crnog papra

Priprema:
Stavite tofu na tanjur na kojem je nekoliko slojeva papirnatog ručnika. Gnječilicom za krumpir razlomite ga na manje komade. Papirnati ručnik upit će svu tekućinu.

Stavite suhe začine u posudu i miješajte dok se ne sjedine. Potom zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri, dodajte ulje i pirjajte luk i papriku oko pet minuta. Dodajte tofu u tavu i nježno dodajte začine na vrh. Miješajte dodatnih dvije do četiri minute dok tofu ne postane vruć i žute boje, poput kajgane. Poslužite odmah!