Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prestižna vinska manifestacija održat će se u Splitu 23. listopada

Promenadno kušanje će se održati 23. listopada u prostoru restorana Kampus u sklopu Sveučilišta u Splitu,od 12 do 19 sati. Dan uoči promenadnog kušanja, 22. listopada, u istom prostoru će se održati vinske radionice koje će voditi renomirani predavači - Branimir Vukšić, Manuela Plohl, Kruno Filipović, Monika Prović i Saša Špiranec

Fotka priopćenje 3 Izvor: StoryGourmet Press

Dalmatinske vinske ikone prestižna je vinska manifestacija na kojoj vinari Dalmacije predstavljaju isključivo svoja najbolja vina. Radi se o jednodnevnom promenadnom kušanju na koje zbog limitiranog trajanja vinari iz svih dijelova Dalmacije donose samo po jednu ili maksimalno dvije etikete, one kojima se najviše ponose. Predstavljanjem perjanica svojih podruma, vinari žele skrenuti pažnju javnosti na iznimnu koncentraciju kvalitete koja je posljednjih godina u Dalmaciji više nego evidentna, a zatim na sortnu i stilsku raznolikost, te autentičnost vina. Naime, u Hrvatskoj niti jedna regija ne posjeduje sortno i stilsko bogatstvo jedne Dalmacije, jer broj autohtonih sorata u Dalmaciji nadmašuje ukupan broj autohtonih sorti svih ostalih regija zajedno, a potvrda najviše kvalitete dalmatinskih vina stiže s renomiranih internacionalnih natjecanja poput britanskog Decantera na kojima dalmatinski vinari osvajaju više najsjajnijih odličja od bilo koje druge regije iz ovog dijela Europe. Stoga je manifestacija Dalmatinske vinske ikone uistinu uzbudljivo događanje ekskluzivnog karaktera na kojem se posjetiteljima pruža prilika na jednom mjestu kušati najvažnija vina Dalmacije, koja im rastaču i o kojima im pričaju autori vina osobno.

 Izvor: StoryGourmet Press

"Želimo našim suradnicima i kupcima omogućiti da na jednom mjestu nađu svoje favorite i izaberu vina u kojima će uživati i/ili ponuditi u svojim restoranima, vinotekama ili distribuciji. U sklopu sajma ćemo organizirati i radne sastanke na temu razvoja dalmatinske vinske scene i njene bolje promocije. Nedavno održano međunarodno natjecanje gdje su dalmatinska vina izuzetno dobro ocijenjena nam daje  veliko priznanje izvan granica Hrvatske. Nama vinarima to je na ponos, ali glavno tržište i glavni partneri su u Hrvatskoj te se želimo nastaviti zbližavati s domaćim kupcima jer je to naš temelj razvoja. Dalmatinski vinari, uz podršku Sveučilišta u Splitu, Ministarstva poljoprivrede, dalmatinskih županija i HGK pripremili su ovaj događaj i nadam se da ćete uživati u našim vinima", poručio je Leo GRacin, predsjednik Udruženja Vino Dalmacije.

 Izvor: StoryGourmet Press

Promenadno kušanje održat će se 23. listopada u prostoru restorana Kampus u sklopu Sveučilišta u Splitu, a manifestacija će za posjetitelje biti otvorena od 12 do 19 sati. Dan uoči promenadnog kušanja, 22. listopada, u istom prostoru će se održati vinske radionice koje će voditi renomirani predavači - Branimir Vukšić, Manuela Plohl, Kruno Filipović, Monika Prović i Saša Špiranec. Radionice u petak su sljedeće - 'Dalmatinski rosé - Dalmacija je hrvatska Provansa' Branimira Vukšića, 'Odležana bijela vina Dalmacije kolekcionarske vrijednosti' Monike Prović, 'Male sorte s velikim potencijalom – autohtone sorte s autentičnim pečatom Dalmacije' Krune Filipovića, 'Plavac, babić i tribidrag/crljenak – tri lokomotive crnih sorata' koju će držati Saša Špiranec, dok će u subotu, tijekom promendanog kušanja, radionicu 'Decanterovi laureati – kušanje vina koja su osvojila zlatne i platinaste medalje na zadnjem DWWA natjecanju' održati Manuela Plohl.

 Izvor: StoryGourmet Press

Tijekom promendnog kušanja moći će se kušati sljedeća vina: Tomić Veliki Plavac mali 2011.,,Hvar Hills Pharos Maximvs 2013., Grgić Pošip 2019., Gracin Babić 2016., Zlatan otok Zlatan Plavac Grand Select 2013., Grabovac Modro jezero Riserva 2016., Stina Pošip Majstor 2019., Rizman Nonno 2019., Toreta Pošip sur lie 2017., Birin Babić 2016., Glavić Martin Cabernet Sauvignon 2017., Ante Sladić Lasina 2018., Škaulj Carl Gustaf 2016., Blato 1893 Notturno 2018., Carić Veli Visko 2018., Kastel Sikuli Kaštelanski crljenak 2018., Boškinac Cuvee 2016., PZ Nerica Mindel, Kraljevski vinogradi Crljenak 2016., Krolo Pošip 2019., Kuća sretnog čovjeka Pribidrag 2016., Livaić Babić Templar Aurum 2016., Markus Babić 2018., Matela Crljenak kaštelanski Tradicija 2018., Matošin Babić 2017., Zadruga Neretvanski branitelj Opus plavac mali 2017., Prović Naron 2018., Provin Merlot 2017., Skaramuča Dingač Elegance 2016., Vuina Crljenak Štafileo 2016., Zore Malvasija dubrovačka 2019., Bora Cuvee 2017., Prgin Babić 2016.

Kompletna organizacija i protokoli ovog ekskluzivnog kušanja vina usklađeni su sa sanitarnim i epidemiološkim standardima, kako bi se svi posjetitelji osjećali sigurno.

Tagovi

Magazin

Royals