Kad govorimo o koktelima, margarita vas vjerojatno podsjeća na ljeto. Uostalom, to osvježavajuće piće kojem je tekila glavni sastojak, uglavnom se veže uz ljetne večeri i partyje na plaži. No, da ga ne bismo ograničili samo na jednu sezonu, vrsni barmeni i koktel majstori našli su način kako margaritu prilagoditi i ostalim sezonama. S obzirom da trenutno uživamo u blagodatima jeseni, margarita koju ćemo danas predstaviti je ona s jesenskim potpisom. Ova sezonska margarita bogaćena je nekim klasičnim okusima koje vežemo za jesen kao što su jabokovača i cimet. A kako se točno ti sastojci uklapaju u koktel, provjerite u nastavku!
Sastojci:
120 ml tekile
60 ml Triple Sec liker
240 ml jabukovače
Za serviranje:
Kriške jabuke
¼ žličice šećera (po želji)
⅛ žličice cimeta (po želji)
Priprema:
Ako ćete ukrašavati rubove čaše, prvo cimet i šećer pomiješajte u maloj zdjeli dok se ne sjedine pa mješavinu stavite u ravni tanjur. Zatim jabukovačom navlažite rubove čaša u kojima ćete posluživati koktel te ih stavite rubom prema dolje u smjesu cimeta i šećera. Otresite višak i ostavite čaše sa strane.
Sad je red na koktel - do pola napunite šejker za koktele ledom. Dodajte tekilu, liker i jabukovaču te protresite najmanje 20 sekundi. Raspodijelite koktel u dvije čaše u koje ste prethodno stavili kocku leda te ukrasite kriškama jabuka. Uživajte!