Znate li da je cider više od ukusnog pića, odličan dodatak i u pripremi jela? Vjerovali ili ne, jabukovača jelima daje zanimljivu voćnu, kiselkasto-slatkastu aromu i to i slatkim i slanim jelima - umacima i marinadama za meso i ribu, odličan je dodatak kod pirjanja povrća, u kremastim juhama, salatama te u pečenim kolačima. A kako bi se u to uvjerili, predlažemo da sa ciderom pripremite mekane i ukusne popečke od jabuka.
Popečci sa ciderom
Sastojci:
160 g brašna
na vrhu žličice sode bikarbone
prstohvat soli
150 ml jabukovače
2 jabuke
Priprema: jabuke ogulite, očistite i narežite na komadiće. Prosijte brašno u veću posudu, dodajte sodu bikarbonu i sol. Ulijte jabukovaču i miješajte dok ne nastane glatko tekuće tijesto. Lagano umiješajte komadiće jabuke. Zagrijte puno ulja u dubokoj tavi ili loncu pa žlicom vadite tijesto i pržite na srednje jakoj vatri, dok ne postanu hrskavi izvana. Ocijedite na kuhinjskom papiru.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.