Znate li da je cider više od ukusnog pića, odličan dodatak i u pripremi jela? Vjerovali ili ne, jabukovača jelima daje zanimljivu voćnu, kiselkasto-slatkastu aromu i to i slatkim i slanim jelima - umacima i marinadama za meso i ribu, odličan je dodatak kod pirjanja povrća, u kremastim juhama, salatama te u pečenim kolačima. A kako bi se u to uvjerili, predlažemo da sa ciderom pripremite mekane i ukusne popečke od jabuka. 

Popečci sa ciderom
Sastojci:
160 g brašna
na vrhu žličice sode bikarbone
prstohvat soli
150 ml jabukovače
2 jabuke
Priprema: jabuke ogulite, očistite i narežite na komadiće. Prosijte brašno u veću posudu, dodajte sodu bikarbonu i sol. Ulijte jabukovaču i miješajte dok ne nastane glatko tekuće tijesto. Lagano umiješajte komadiće jabuke. Zagrijte puno ulja u dubokoj tavi ili loncu pa žlicom vadite tijesto i pržite na srednje jakoj vatri, dok ne postanu hrskavi izvana. Ocijedite na kuhinjskom papiru.