Volite mandarine a volite i marmelade. Znate što vam je činiti - napraviti ovaj slatki namaz od, pogađate, mandarine! Jednostavnije je nego što mislite a recept koji vam donosimo je onaj Marthe Stewart, jedne od najpoznatijih televizijskih kuharica. Ona ovu marmeladu preporučuje kao idealan dodatak palačinkama, kao namaz na tost za doručak ili kao zanimljivi sastojak jesenske torte. Priprema je jednostavna a skupa sa kuhanjem traje manje od dva sata.

Sastojci: 

1.4 kg mandarina (to je oko 18 komada srednjih mandarina), neoguljenih, opranih, s obrezanim krajevima i narezane poprečno na tanke kriške
4 šalice šećera

profimedia-0215964833
Profimedia 

Priprema:

Stavite mali tanjur u zamrzivač. U velikom loncu zakuhajte mandarine i 6 šalica vode. Smanjite vatru na srednju i kuhajte dok kore mandarina ne omekšaju, oko 20 minuta. Zatim dodajte šećer, pojačajte vatru na srednje jaku i miješajte dok se šećer ne otopi. Vratite da zavrije i kuhajte, često miješajući, dok smjesa ne postane gusta i lagano potamni, 40 do 45 minuta. Za provjeru spremnosti stavite žlicu na zamrznuti tanjur i zamrznite 2 minute. Marmelada je gotova ako ima lagani film koji se nabora pri guranju prstom. Ako se odmah raširi i razrijedi, nastavite kuhati. Prebacite marmeladu u hermetički zatvorene posude, poklopite i ostavite da se potpuno ohladi. Marmeladu čuvajte u frižideru, rok trajanja joj je mjesec dana.